Спорт

СРЂАН ЂОКОВИЋ ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: Живојиновић је бушио Новака, направио нам је пакао од живота (ВИДЕО)

Срђан Ђоковић описао је трновити пут Новака Ђоковића до звезда, јер је мало недостајало да не буде финансиран.

Ђоковић сениор описао је анегдоту из 1999. године, када је дошло до финансијских проблема.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Срђан Ђоковић тражио је неког ко би инвестирао у Новака, ступио је и у контакт са Бобом Живојиновићем.

На питање водитеља: „колико их је успорила реченица, када је неко из нашег окружења рекао да је Новака такав и да има оца који је луд“, Срђан је описао шта се десило.

„Не желим да кријем, ја сам о томе стално говорио. Престао сам о томе да говорим, али када си ме већ питао ко је, то је наш прослављени тенисер, Слободан Боба Живојиновић. Новак је био у кампу код Николе Пилића и тај камп је коштао много у то време, неколико хиљада марака које ми нисмо имали. Нисмо могли да зарадимо од свог посла, који смо имали. Ступио сам у контакт са Цептеровим директором у Београду, па сам повезао Николу Пилића са њим. Никола је заказао састанак код Милана Јанковића, власника те компаније, отишао је са супругом у Монако и објаснио му о чему се ради.“

Срђан је навео и како је све изгледало.

„Новак је тада имао 14, већ је био првак Европе, у дублу, екипно и појединачно, у свим категоријама. Објаснио му је да је Новак велики таленат, да ће бити добар играч и Јанковић је рекао да ће подржати то, иако не буде успео, да ће га свакако подржати и да ће стати иза његовог боравка у академији. Никола се вратио у Минхен и онда ми то испричао, а ја сам био пресрећан, као и читава породица“.

Нолетов отац објаснио је како је дошло до проблема…

„Након неколико дана ме је позвао и рекао да од тога нема ништа, зато што је Јанковић позвао Бобу Живојиновића, а он му је рекао да Новак има болесно срце, болесну пету и да му је тата немогућ за сарадњу, а није познавао ни тату, ни Новака. То му је одговорио зато што га је овај питао одакле сада Новак, када сам ти дао неколико стотина хиљада марака да направиш клуб у Београду, пошто је он узео четири најталентованија клинца, међу којима није био Новак, а онда је он изговорио то што је изговорио и наредне три године нам направио пакао од живота“, поручио је Срђан Ђоковић.

Извор: Нова