Србија

Ужас! ВЕЉА ИМАО КУЋУ СТРАВЕ И У ЦРНОЈ ГОРИ! Полиција саопштила нове језиве детаље, ОВО СУ БИЛЕ ЖРТВЕ!

Крвави пипци клана Вељка Беливука и Марка Миљковића досезали су и до Црне Горе, где је тамошња управа полиције поднела кривичну пријаву против 4 особе због убиства два мушкарца. Како се испоставило, двојица са пријаве су Беливук и Миљковић, а жртве су Дамир Хоџић и његов зет Адис Спахић.

Истрага у Црној Гори открила је да је и у овој земљи један од најмоструознијих кланова имао исти „модус операнди“ као и у Србији: постојала је кућа страве у коју су жртве намамљиване помоћу људи којима су веровале.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И начин уклањања трагова био је сличан: из куће су одношена тела, а потом уклањани трагови и том приликом су чак и мењани подови.

Ликвидација хицем у главу

Детаљи језивог двоструког убиствасу наведени у саопштењу Тужилаштва, у коме се прецизира да су осумњичени Беливук, Миљковић и Јанковић убили Хоџића и Спахића, а да им је у томе помогао Живковић, тако што је претходно обезбедио кућу у коју су намамљени па ликвидирани.

– Он је потом ступио у телефонску комуникацију са Х. Д. који је одређен да буде убијен од стране криминалне организације, те је користећи претходно стечено поверење, тражио оштећенима да дођу у насеље Спуж у општини Даниловград у кућу коју је користио, а како би се видели. За то вриеме су осумњичени Б. В., М. М. и Ј. Н. нелегалним путем, мимо граничних прелаза, ушли у Црну Гору и дошли до куће Ж. Р., а све у циљу реализације криминалног плана убиства оштећених С. А. и Х. Д., па је 14. 10. 2020. године око 15.00 часова, по доласку оштећених у кућу Ж. Р., осумњичени Б. В. одмах лишио живота Х. Д. на начин што је пуцао из ватреног оружја и погодио га у пределу главе наносећи му повреде усљед којих је наступила смрт – наводе из Специјалног тужилаштва.

У саопштењу се даље наводи да су осумњичени Миљковић и Јанковић истовремено физички насрнули на оштећеног Спахића, којег су потом свезали као и оштећеног Мила Радуловића, званог Капетан који је такође био ту. Како стоји, истог дана Спахић је убијен.

Након убиства НН припадници криминалне организације уклонили трагове извршених кривичних дела.

Мењали подове

– Тела оштећених Х. Д. и С. А. закопали на непознатој локацији, и истовремено из куће уклонили трагове крви оштећених на начин што су прали зидове унутрашњости куће и мењали подове – стоји у саопштењу.

– Према до сада прикупљеним подацима, осумњичени су основано сумњиви за извршење кривичних дјела која су им стављена на терет, те је према истима покренут кривични поступак због вишеструког убиства. Докази који су до сада прикупљени до границе основане сумње указују да су оштећени прво намамљени а потом и ликвидирани од стране Б. В., М. М. и Ј. Н., те да су након тога уклоњени трагови о извршеним кривичним делима”, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Деловање криминалне организације, како се наводи у саопштењу тужилаштва, планирано је на дуже време, уз примену тачно одређених правила и унутрашње контроле и дисциплине.

– А сваки члан криминалне организације је имао унапријед одређен задатак и улогу. У деловању криминалне организације планирана је примјена застрашивања и насиља. Организатори су лично или преко других чланова организације врбовали лица за чланове криминалне организације – наводи се у саопштењу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс