Свет

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ! Мислили су да је само неколико, а оно скоро 9.000 људи добило чист физиолошки раствор уместо вакцине!

Фото: Pixabay.com

Готово 9.000 особа у Немачкој мораће поновно да прими вакцину против коронавируса након што је откривено да су уместо праве вакцине примили физиолошки раствор.

„Ради се о укупно 8.557 људи који можда нису у целости или су деломично били заштићени цепљењем, иако су претпостављали супротно“, изјавио је у уторак управник округа Фрајсланд, Свен Амбросy.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Локалне власти позвале су грађане вакцинисане у том периоду да се јаве како би примили праву дозу вакцине, а отворена је у хитна телефонска линија.

Како је речено на конференцији за медије, основано се сумња да је физиолошки раствор применила једна медицинска сестра запослена у локалном центру за вакцинацију.

Накнадно је утврђено да су физиолошки раствор примили углавном људи старији од 70 година који су по своју дозу дошли у раздобљу између 5. марта и 21. апрлила.

„Будући да не знамо колико је њих тачно примило обичан физиолошки раствор уместо вакцине, јер говоримо о раздобљу од седам недеља, понудили смо свима да понове вакцинацију“, речено је из локалног Кризног штаба.

Скандалозни случај откривен је још крајем априла, али се претпостављало да је реч о тек шест ињекција напуњених физиолошким раствором.

У истрагу о овом случају укључио се и посебни повереник за политички мотивисане злочине јер је осумњичена медицинска сестра на друштвеним мрежама делила критичке ставове о вакцинацији.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: DNEVNIK.HR