Спорт

Растужио све! СРПСКИ ТЕНИСЕР ПОМЕНУО ПОРОДИЦУ, ПА СЕ СЛОМИО! Новак морао да прекине конференцију, сузе су саме текле!

Новак Ђоковић није успео да слави на УС Опену, а после финала није могао да сакрије емоције

На конференцији за медије Новак био је искрен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Осећам тако много различитих емоција. То што сам рекао на церемонији, стварно то мислим. Део мене је, наравно, тужан. Тешко је прогутати овај пораз имајући у виду све што је било у игри. Ипак, осетио сам нешто што никада нисам овде у Њујорку. Публика је учинила да се осећам веома посебно. Не знам, нисам ништа очекивао, али количина подршке и енергије, љубави коју сам добио од публике је нешто што ћу вечно памтити – рекао је Ђоковић.

Није могао да парира

– Изашао је веома одлучно на терен. Могли сте да осетите да је био на врхунцу својих способности у сваком ударцу. Имао је јасну слику шта да уради тактички, извео је то савршено. С друге стране, ја сам био испод свог нивоа игре. Ноге ме нису слушале, покушавао сам, дао све што сам могао. Направио сам много неизнуђених грешака, сервис готово да нисам имао. Ако играте као Медведев, који погађа своје тачке тако добро, асове, има много лаких поена на први сервис, осећате сталан притисак на свом сервису, Да будем искрен, био сам испод свега у игри. Један од оних лоших дана, на несрећу – објаснио је Ђоковић.

Наставио је у истом ритму

„Било је различито, мој осећај на терену није био такав као у Паризу. Енергетски, био сам спор. Почетак другог сета био је преломан, Неколико брејк лопти на његове прве сервис гемове. Било је и 0:40, један ударац, тамо или овде… Био сам близу. Ко зна каква би била путања меча да сам рано дошао до брејка у другом сету.“

Превише се потрошио

„Могло би се рећи. Имао сам више сати на терену од Данила. Ипак, ово је био веома захтеван и емотиван период за мене, у последњих пет или шест месеци. Гренд слемови, Олимпијске игре, играње код куће у Београду. Све се скупило за мене и акумулирало емоције кроз које сам прошао. Нажалост, нисам направио тај завршни корак. Ипак, кад се све подвуче, морам да будем задовољан годином.

Циљеви су били јасни!

– Три слема и финале. Последњих година сам био веома отворен и јасан по питању циљева, да желим да играм најбоље на слемовима. Успевам у томе. Остао сам кратак за још једну титулу, али морам да будем поносан са свим што смо тим и ја постигли. У тенису се брзо учимо како да окренемо ствари. Ускоро ће бити још изазова, много тога долази. Научио сам како да пребродим тешке поразе у финалима слемова, оне које боле највише. Покушаћу да извучем одређене поуке из тога, да будем јачи, да наставим. И даље волим овај спорт и осећам се добро на терену, Све док је тог мотива и пламена у мени, наставићу“, јасан је Ђоковић.

Отворено о осећањима!

– Олакшање, био сам срећан да је све готово због свега што је претходило турниру и свега менталног, емотивног са чим сам морао да се носим кроз такмичење последњих неколико недеља, било је превише. Много тога да се носиш са тим. Срећан сам да се трка завршила. Истовремено сам тужан, разочаран, али и захвалан публици на том посебном моменту који су ми створили на терену – закључио је Ђоковић на конференцији за медије на енглеском, да би га потом савладале емоције у разговору са српским медијима.

О породици!

– Наравно, живот је потпуно другачији, ја сам и супруг и отац, имам друге приоритете када се живот сагледа у целини. Желео бих више да будем са децом, то сам себи обећао јер… Одсуство ме боли доста…- сузе су сам кренуле. Ђоковићу и ту је био крај, није могао више да говори.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс