Регион

Скандал! МИЛО НАПАО ПУТИНА, ПА УДАРИО И НА СРБЕ! Црногорски лидер потпуно изгубио компас: Ви сте срамота, боли вас успех Црне Горе!

Црногорски председник Мило Ђукановић острвио се на Москву, Владимира Путина и Србију након што је портпаролка министарства спољних послова Русије, Марија Захарова, истакла како је за актуелну нестабилност у Црној Гори одговоран управо он, покушавајући да се поново домогне власти.

Црногорски председник Мило Ђукановић потпуно је изгубио компас, што се види и по најновијем саопштењу његовог кабинета којим се реаговало на изјаве портпаролке министарства спољних послова Русије, Марије Захарова, да су оптужбе Ђукановића на рачун званичне Москве и Руске православне цркве његов покушај да се врати на власт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бесан због тога што је свима јасан циљ његових прљавих игара, Ђукановић се острвио на Русију и њеног председника Владимира Путина, а затим, потпуно очекивано, поново ударио на све српско, оптужујући званични Београд за „великосрпску амбицију“.

– Русија и Руска православна црква дестабилизују Црну Гору у покушају да удовоље империјалним амбицијама званичне Москве и великосрпским амбицијама Београда. Поново из Москве стижу изјаве у којима се одомаћила реч „срамота“. Реч која најбоље одговара ономе што чине представници и световне и духовне власти Русије, настављајући све отвореније да се мешају у унутрашње ствари Црне Горе, уз грубо клеветање шефа пријатељске државе. Измишљајући притом да већина грађана Црне Горе подржава СПЦ – наводи се у саопштењу из кабинета председника Црне Горе и истиче да Москву и Београд највише боли успех његове земље и њена евроатлантска оријентација.

Ђукановић је у Њујорку, после неформалне радне вечере лидера Западног Балкана чији је домаћин био високи представник ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозеп Борељ, оценио да су у региону поново на снази ретроградне политричке идеје „углавном инспирисане прекомпозицијом граница на Западном Балкану и стварањем услова за формирање увећаних, национално и верски хомогених држава“.

– Указао сам да то сматрам врло ретроградним и апсолутно погубним, о чему сведоче губици које смо имали на простору еx Југославије раних 90-их година, а које су последица управо тадашњих идеја истоветних данашњим идејама – истакао је црногорски председник и додао да су сви саговорници у Њујорку добро разумели та упозорења и заједно позвали ЕУ да уз иницијацију високог представника за спољну и безбедносну политику, Бореља, уложи додатне напоре, да помогне Западном Балкану како би досегао у блиској будућности своју европску перспективу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс