Регион

Скандал! МИЛО НАПАО ПУТИНА, ПА УДАРИО И НА СРБЕ! Црногорски лидер потпуно изгубио компас: Ви сте срамота, боли вас успех Црне Горе!

Црногорски председник Мило Ђукановић острвио се на Москву, Владимира Путина и Србију након што је портпаролка министарства спољних послова Русије, Марија Захарова, истакла како је за актуелну нестабилност у Црној Гори одговоран управо он, покушавајући да се поново домогне власти.

Црногорски председник Мило Ђукановић потпуно је изгубио компас, што се види и по најновијем саопштењу његовог кабинета којим се реаговало на изјаве портпаролке министарства спољних послова Русије, Марије Захарова, да су оптужбе Ђукановића на рачун званичне Москве и Руске православне цркве његов покушај да се врати на власт.

Бесан због тога што је свима јасан циљ његових прљавих игара, Ђукановић се острвио на Русију и њеног председника Владимира Путина, а затим, потпуно очекивано, поново ударио на све српско, оптужујући званични Београд за “великосрпску амбицију”.

– Русија и Руска православна црква дестабилизују Црну Гору у покушају да удовоље империјалним амбицијама званичне Москве и великосрпским амбицијама Београда. Поново из Москве стижу изјаве у којима се одомаћила реч “срамота”. Реч која најбоље одговара ономе што чине представници и световне и духовне власти Русије, настављајући све отвореније да се мешају у унутрашње ствари Црне Горе, уз грубо клеветање шефа пријатељске државе. Измишљајући притом да већина грађана Црне Горе подржава СПЦ – наводи се у саопштењу из кабинета председника Црне Горе и истиче да Москву и Београд највише боли успех његове земље и њена евроатлантска оријентација.

Ђукановић је у Њујорку, после неформалне радне вечере лидера Западног Балкана чији је домаћин био високи представник ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозеп Борељ, оценио да су у региону поново на снази ретроградне политричке идеје “углавном инспирисане прекомпозицијом граница на Западном Балкану и стварањем услова за формирање увећаних, национално и верски хомогених држава”.

– Указао сам да то сматрам врло ретроградним и апсолутно погубним, о чему сведоче губици које смо имали на простору еx Југославије раних 90-их година, а које су последица управо тадашњих идеја истоветних данашњим идејама – истакао је црногорски председник и додао да су сви саговорници у Њујорку добро разумели та упозорења и заједно позвали ЕУ да уз иницијацију високог представника за спољну и безбедносну политику, Бореља, уложи додатне напоре, да помогне Западном Балкану како би досегао у блиској будућности своју европску перспективу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс