Србија

УДАРНА ВЕСТ! Војска Србије у првом степену приправности!

Министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић отишли у Рашку.

Они обилазе део снага Војске Србије, које се налазе у првом степену приправности.

Обиласку је претходио састанак са командантима дела јединица Војске Србије, саопштило је Министарство одбране.

Подсетимо, на југу Србије четврти дан за редом траје напетост на административним прелазима ка КиМ Јариње и Брњак након одлука приштинских власти да забране српске таблице на КиМ.

Оба прелаза су блокирана, с једне стране су специјалне јединице РОСУ, а с друге незадовољни Срби. Такође, област надлећу хеликоптери Кфора.

Министар одбране Србије је поручио да су јединице Војске Србије у повишеној борбеној готовости у гарнизонима Рашка и Нови Пазар, јер на тај начин држава жели да пошаље јасну поруку да се више неће догодити погром српског народа.

“Наша војска не провоцира, али је спремна да заштити народ уколико се догоди било шта што угрожава његов живот. Важно ми је да видим да су ови људи расположени и спремни. Опрема и техника коју смо набављали је у правим рукама професионалаца”, истакао је министар.

Стефановиц́ оцењује да председник Александар Вучић повлачи одличне потезе у циљу деескалације тренутног стања на северу КиМ.

Он је коментарисао и позивање “обе стране” да се уздрже од провокација, које стиже из ЕУ.

“Шта је то урадио Београд? Свака провокација била је од стране Приштине. И оно што сте могли да видите и на Јарињу и Брњаку. Нажалост и најновији догађај, пребијање Срба. Све оно што се дешава указује колико је председник био у праву када је говорио да ће се то дешавати. Да је то део организоване кампање”, указао је министар.

Стефановић додаје и да очекује реакцију ЕУ и Кфора, али да је тренутно најважније заштити животе Срба, пренео је Спутњик.

 

 

 

 

 

 

Извор Б92/РТС/Танјуг