Србија

ХАОС ИСПРЕД КОВИД АМБУЛАНТЕ У КРАЉЕВУ: Ходником одјекују вапаји људи (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

На друштвеним мрежама, данас се појавио видео снимак из Краљева, а на коме се види огромна паника међу онима који су дошли да се тестирају на корона вирус у локалној ковид амбуланти. Оно што упада у очи, јесу, нажалост хаос и гурање током предаје књижица.

Човек на човека, једни другима на врату, са све кашљањем и кијањем „за врат“ део су снимка који је, како наводи аутор, настао у ковид амбуланти. Иако је већи део грађана носио маске, у оваквој гужви, готово је извесно да ће се и онај ко није можда био заражен, заразити током гурања да се преда књижица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 23.937 особа, од којих је 7.150 позитивно док је, нажалост, 50 особа преминуло. На респираторима је 278 пацијената.

Ове слике из Краљева подсећају на сируацију из средње школе, када се огласи звоно за почетак наставе, а већи део ђака још стоји напољу, онако ноншалантно. Тек када професор почне да записује и дели неоправдане, креће стампедо ка вратима.

Само за разлику од средње школе, овде нема ко да вам оправда час и нажалост, тешко је проћи без последица, односно, без лежања у ковид болници, у најбољем случају са лакшим симптомима.

Не морате да гледате бројке на телевизији, сасвим је довољно проћи поред ковид амбуланте или погледати овај видео. Да није само у Краљеву критично показују и сцене испред ковид болнице у Земуну а њихов потресан део била је и прича људи који су у том моменту чекали ред.

Извор: Блиц