Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Постигнут договор у међустраначком дијалогу!

Београд — Постигнут начелни договор у међустраначком дијалогу, следеће недеље потписивање докумената.

Чланови Радне групе за међустраначки дијалог без странаца постигли су данас начелни договор о завршном документу о побољшању изборних услова, а потписивање се очекује следеће недеље, изјавио је данас председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ово данас је био завршни састанак. Ми смо данас завршили расправу, остаје да тим који води Дејан Ðурђевић из Владе Србије преточи у папир додатне предлоге које смо чули и које је прихватио председник Александар Вучић“, рекао је Дачић новинарима. Дачић је оценио да су сви учесници дијалога задовољни, можда, како је рекао, не у потпуности.

„Велико је задовољство што је власт показала жељу за компромисом и имплементираћемо све што смо договорили, да сутра сви можемо да кажемо да је дијалог дао резултате и да нико не сме да користи ове теме за бацање љаге на Србију“, рекао је Дачић.

Он је додао да су сви на састанку рекли да ће потписати документ, наводећи да ће се то догодити следеће недеље.

Председник Србије Александар Вучић раније је дошао у Скупштину, где је учествовао на састанку Радне групе за међустраначки дијалог без странаца о изборним условима.

Вучића је испред Скупштине сачекао председник парламента Ивица Дачић.

Међу првима у Скупштину су стигли заменик председника СРС Александар Шешељ, представница Српске странке Заветници Милица Ðурђевић Стаменковски, лидер Двери Бошко Обрадовић, председник Покрета Доста је било Саса Радуловић, а ту су и шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић и потпредседник Скупштине и функционер СНС Владимир Орлић.

На данашњем састанку Радне групе за међустраначки дијалог без странаца очекује се да власт и опозиција дођу до завршног документа о побољшању изборних услова.

„На основу свих предлога које смо имали до сада пробаћемо да дођемо до завршног документа који би имао као свој крајњи циљ да већина учесника буде задовољна и током и резултатима дијалога“, рекао је раније за Танјуг Ивица Дачић.

Тиме би после дијалога који је вођен са европарламентарцима, после закључака и мера које је власт почела да спроводи, био заокружен процес међустраначког дијалога, додао је Дачић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг