Србија

Подигла Србију на ноге! ДОКТОРКА ГРУЈИЧИЋ ОТКРИЛА: Ево зашто је тек сад примила вакцину, осврнула се и на антиваксере

Фото: Јутјуб

Она је прва особа која је примила вакцину „Спутњик“ произведену на Институту Торлак.

Директорка Института за онкологију и радиологију Клиничког центра др Даница Грујичић открила је за ТВ Прва зашто се тек сада вакцинисала против коронавируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, она је прва особа која је примила вакцину „Спутњик“ произведену на Институту Торлак. Како каже, осећа се добро.
– Добро сам. До пола 11 сам била на клиници, 30 особа прегледала… Нисам имала никаквих проблема. Веровала сам да их неће ни бити – навела је др Грујичић.

Како је објаснила, примање вакцине је одложила, јер је имала жељу да промовише Торлак, али је и у међувремену имала ковид 19, а и била је у контакту са зараженим особа, те је имала и антитела.

Она је критиковала антиваксерске групе, истакавши да је то свугде у свету и да се деси да вам дође један човек и „каже да не дајете деци ММР вакцину“.

Др Грујичић се осврнула и на то што се појавила њена лажна Фејсбук страница.

– Пријавила сам полицији, желим да тужим особу. Примила сам вакцину, а била је прича да сам примила витамин Ц, а то је толико болно… Увек можете да правите теорију завере. Опрезна сам када су у питању вакцине… Ради се о болести која дуго траје… Питате се да ли је то природан вирус. У Јужној Кореји су издали часопис и могли смо да дођемо до података, тамо су нашли чак седам мутација. Чим толико брзо мутира… Вирус је направљен, када год човек се игра Бога, добије по носу, само погледајте ко је највише профитирао – навела је Грујичић.
– Торлак је сјајна установа и зашто је био проблем да се уложи новац и зато сам чекала (да примим вакцину направљену у Торлаку), казала је она и навела да се нада да ће та установа повратити поверење грађана у њу. Зашто би Бил Гејтс причао о вакцини, шта он зна о томе, ви не знате у шта је он улагао – упитала је она.

Поново је позвала грађане да се вакцинишу.

– Вакцина спасасва од респиратора, али може да се деси и да иако сте вакцинисати, можете да завршите на респиратору. Увек постоји нежељен ефекат. Лекари који не верују вакцини су у мањини, свако има право на своје мишљење, Непримерене изјаве су створиле овакву атмосферу – казала је др Грујичић и поновила да вакцина штити од тешких облика болести.

Она је критиковала и одлуку да се уведе коришћење ковид пропусница после 22 сата.

– Збуњујућа одлука. Вирус не ради до 10 увече. Боље да се затворе клубови. Где год да сам отишла, видела сам да се придржавају мера. Колегама у Батајници пуца кичма… Ако сте човек, не можете да гледате то. Апелујем још једном, вакцинишите се – навела је Грујичић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс