Србија

РАСПИСАНА ПОТЕРНИЦА ЗА МУШКАРЦЕМ КОЈИ ЈЕ ИМАО ПОСЕБНУ УЛОГУ У УБИСТВУ ЂОКИЋА: Дошао из иностранства да би

Полиција је расписала потрагу за Деспотом П. због сумње да је учествовао у монструозном убиству трочлане породице Ђокић. Како „Блиц“ сазање, реч је о пријатељу осумњичене браће познатих под надимком Јојке. Њега је са злочином повезао ухапшени Горан Џонић.

– Он је у истрази изјавио да су браћа са собом повела и друга из иностранства за кога се исто мисли да је криминалац. Рекао је да је он имао улогу возача и да је био за воланом малог црвеног аутомобила – каже наш саговорник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је тренутно у иностранству и није доступан полицији.

Означена особа је наводно из Моравца и према незваничним информацијама из криминалног је миљеа.

Иначе, како је Блиц већ писао, Константин и Костадин Милошевић, који су ухапшени у Нишу, након што их је Горан Џонић (59) означио као саизвршиоце у троструком убиству породице Ђокић из Алексинца, два су рођена брата која живе у околини Ниша и који су од раније познати полицији.

Они су иначе више пута до сад мењали имена, а према незваничним информацијама довођени су у везу са диловање наркотика.

Један од браће хапшен је 2011. године у великој акцији полицији, због сумње да је био део међународног ланца шверца кокаина из Јужне Америке ка западној Европи, незванично је потврђено Блицу.

Иначе, Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да полиција има сазнања да постоји још саизвршалаца у убиство породице Ђокић осим Горана Џонића, његових синова и браће „Јојке“.

– Он се прво бранио ћутањем, а пред судијом за претходни поступак изнео је своју одбрану. Нашли смо необориве доказе да је учествовао у убиству. Пронађен је новац на његовом имању и предмети који су коришћени за убиство. Указао је на своје саучеснике. Њима је непосредно пре почетка емисије одређен притвор. Расписана је интерна потерница за још једним лицем. Имамо сазнања да их има још више – рекао је министар Александар Вулин гостујући на Пинку.

Како је Џонић повезао браћу Јојке са убиством

Медији су пренели исказ осумњиченог Горана Џонића, а ово су његови делови у којима је он обележио браћу Милошевић, односно, браћу Јојке.

– Моји синови немају везе с убиством Ђокића нити сам га ја извршио. Милошевићи су ме искористили иако их нисам познавао раније, само сам чуо за њих као за опасне момке. Две недеље пре убиства Ђокића један од те двојице браће, ћелав с великом главом, дошао је на плац мог сина Стефана, који је од наше куће удаљен око 800 метара, а трећа кућа од плаца је кућа Милошевића. Ја сам хранио Стефановог пса кад је Јојке дошао и рекао ми да седнем. „Да ли знаш Ђокића“, питао ме је. Кад сам му рекао да смо рођаци, рекао је да то зна и да само ја могу да им помогнем да обаве нешто с њим – рекао је на почетку одбране Горан Џонић, истичући да се већ тада уплашио за себе и своју породицу јер је посумњао да је по среди неко дуговање, будући да му је у глави било да Ђокић даје паре на камату, као и да су сви у селу знали да у гепеку чува новац.

Џонић је тужиоцу рекао да му је Јојке тада дао рок да размисли како да му помогне да заустави ауто Горана Ђокића док они нешто с њим заврше. Окривљени за троструко убиство признао је да је учествовао у њему и испричао своју верзију масакра.

– Јојке ми је рекао да зна да имам два сина и да ће ми накнадно објаснити шта да радим. На одласку ми је рекао да му јавим кад Ђокић дође код своје мајке и кад одлази од ње и да се не секирам јер ћемо се све договорити. Сутрадан ми је донео нокију и рекао ми да му с ње на укуцани број јавим кад Горан Ђокић дође код мајке. У недељу 26. септембра око девет увече позвао сам Јојкета и рекао му да је Горан стигао код мајке, а он ми је рекао да за 15 минута будем код рампе. Отишао сам тамо и видео црни џип, мислим да је порше. Паркирао сам се иза њега. Јојке ми је рекао да му се јавим кад Горан крене од мајке и да свој ауто сакријем код жбуна и да кренем пешке земљаним путем, док Ђокић буде ишао асфалтом. Видео сам од куће кад је Ђокић пошао, мислим, после поноћи и јавио сам Јојкету. Он ми је рекао да не заборавим да понесем пиштољ – испричао је Џонић уз констатацију да је његов пиштољ увек био спреман.

Наводно, по наредби Милошевића, Џонић је дошао до рампе где је видео аутић с петоро врата који је је возио непознати мушкарац. Џонић тврди да му је Милошевић наредио да крене ка ауту Ђокића и да их заустави, а казао је да су му Ђокићи рекли да су га видели кад је пешачио. Детаљно је описао драму која је претходила зверском убиству породице Ђокић.

– Јојке је отворио врата Ђокићевих кола и сео на задње седиште. Имао је у руци пиштољ и наредио је и мени да уђем у ауто. Сео сам поред Јојкета иза Горана. Он је био у средини, а иза сувозача Гордана. Јојке је уперио пиштољ у Горана, Гордана је почела да вришти. Јојке јој је рекао: „Смири се или ћу ти просути мозак“, а Горану: „Вози право према њивама“- испричао је Горан Џонић.

– После неколико метара хода чуо сам пуцањ и окренуо сам се. Видео сам Горанову главу на стаклу. Схватио сам да је убијен. Желео сам да побегнем , али ми ноге нису дале. Чуо сам још три пуцња и сео у црвена кола позади. На месту сувозача је био други Јојке, препознао сам га јер личи на брата – тврди Џонић и наводи да је после 15 минута видео велики пламен из правца сепарације где су убијени Ђокићи.

Окривљени за тешко троструко убиство Горан Џонић испричао је своју верзију прерасподеле новца међу егзекуторима, због којег је породица и ликвидирана.

– Ћелави Јојке је сео поред мене и извадио новац, а кесе бацио напред брату. Новац је био у дуплим кесама, а део новца је дао и мени. Упаковане штосове ћелави је давао мени, а ја, како ми је наредио, његовом брату на месту сувозача. Хтео је да моји трагови остану на новцу. Платнену торбу није истресао, већ је извадио новчанице. На дну је био пиштољ на буренце и испод је била једна коверта са ознаком вестерн јуниона – испричао је Џонић.

Навео је да је намеравао да баци у воду пиштољ који му је Јојке вратио после убиства, али да му је он наредио да га врати на место где је био и раније. Телефон је наводно вратио Јојкету.

Извор: Блиц