Србија

УДАРНА ВЕСТ! Копредседава Вучић, све почиње у 09.30!

Београд — Председник Србије Александар Вучић учествоваће данас на састанку на високом нивоу, посвећеном обележавању 60. годишњице Покрета несврстаних.

Свечано отварање Комеморативне седнице на Београдском сајму, на којем ће се председник Србије обратити у својству ко-домаћина Комеморативног скупа, предвиђено је у 9:30, саопштено је из службе за сарадњу с медијима председника Републике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након тога, у 10 сати почиње пленарна сесија на којој ће се обратити шефови делегација.

Вучић ће се данас састати са председником Републике Гане Нана Адо Данква Акуфо-Адоом, а након тога ће одржати и низ билатералних састанака са учесницима састанка поводом годишњице Покрета несврстаних.

У Палати Србија у 12 часова предвђен је свечани дочек председника Гане, а после „тет-а-тет“ састанка биће организован пленарни састанак делегација две земље.

Председнику Гане биће уручен Орден Републике Србије на ленти, после чега су предвиђене и изјаве за медије двојице председника.

У поподневним сатима Вучић ће разговарати са високим представницима Краљевине Саудијске Арабије, Народне Демократске Републике Алжир, Народне Републике Бангладеш, Републике Индије, Републике Анголе, као и са председником Генералне скупштине Уједињених нација, саопштила је служба за сарадњу с медијима председника Републике.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг