Регион

УДАРНО! Премијер поднео оставку

ПРЕМИЈЕР Северне Македоније Зоран Заев поднео је оставку на место премијера и председника СДСМ!

Оставку је поднео због дебакла у другом кругу локалних избора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Преузимам одговорност за резултате ових избора и подносим оставку на премијера и председника СДСМ – рекао је вечерас лидер СДСМ Зоран Заев.

Он је честитао политичким противницима на победи.

– Преузимам одговорност за овакав развој политичких догађаја, укључујући и резултате ових избора. Подносим оставку на место премијера и председника СДСМ. Честитам свим напредним грађанима који су се жестоко борили за интегрисану Северну Македонију. Све вас поштујем, напредњаци моји. Честитам свим изабраним градоначелницима и желим им да поштено служе народу – рекао је Зоран Заев на вечерас на конференцији за новинаре.

Заев је нагласио да је „поносан сам што смо заједно увели земљу у НАТО“.

– Прошле године смо добили препоруку да почнемо преговоре са ЕУ. Направили смо попис становништва. За нас напредњаке који смо се радовали овим успесима, нажалост стигла је политичка казна. Разочарање за већину коју су изабрали они који су пре само четири године отишли да убијају људе у парламенту. Жртве и насилници су удружили снаге. Донео сам слободу и демократију, а демократија значи преузимање одговорности – рекао је Заев, а преноси МИА.

Заев је поручио да остаје при ставу да нема потребе за ванредним парламентарним изборима.