Спорт

ШОКАНТНО! Ђоковићу ће бити ЗАБРАЊЕНО да игра на Вимблдону и на Ролан Гаросу!

Према изгласаним законим државе Викторија, где ће се у јануару наредне године одиграти први грен слем у сезони, Аустралијан опен, сви путници и учесници тог великог турнира мораже да покажу сертификат о вакцинацији признатом вакцином. Управо због оваквих услова, све извесније је да Новак Ђоковић, који се и даље није открио да ли је то обавио, неће учествовати на свом омиљеном турниру који је освајао чак 9 пута.

Српски ас има рок да до 6. децембра да саопшти одлуку, а према речима његовог оца, Срђана, највероватније ће пропустити Аустралијан опен пошто не пристаје на уцене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно што може бити лоша вест за Ђоковића је да је врло вероватно да би и остали грен слем турнири могли да следе прописе Аустралијан опена.

Како јавља Амерички новинар Адам Загорија за угледни „Форбс“ према незваничним информацијама у тениском свету следи „домино ефекат“.

– Могуће је да ће Ролан Гарос и Вимблдон такође пратити исти тренд и условити вакцинама учеснике турнира, што значи да би Аустралијан опен могао да покрене домино ефекат – написао је Загорија на свом Твиетру.

Уколико Новак пропусти турнир у Мелбурну, а остали грен слемови се одлуче на исте ригорозне мере, Ђоковићу ће дефинитивно довести у питање прво место на АТП табели јер у наредној години брани велики број бодова јер је трофеје освајао баш у Мелбурну, Вимлдону и Паризу.

Не преостаје нам ништа друго да сачекамо 6. децембар и сазнамо одлуку најбољег тенисера света.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс