Свет

ШТА СЕ ОВО ДОГАЂА? У овој држави је 99,9% вакцинисаних а уводе нове мере због пораста броја заражених

Земља са готово 100% вакцинисаних грађана на коју су се позивали сви промотери вакцинације као пример изласка из ковид хистерија суочава се растом броја оболелих од КОВИД-а 19 и могућим увођењем мера против ширења заразе.

Иако је влада позвала јавност да “изврши сопствену процену”, они су “снажно” препоручили да се не одржавају било какви друштвени догађаји најмање четири недеље, обесхрабрујући људе да обележавају божићне празнике. Гибралтар је бележио стални пораст активних случајева КОВИД-19 током октобра и новембра, који је добио ритам у посљедњих неколико дана упркос стопи вакцинације од чак 99,9%.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарка здравља, Hon Samantha Sacramento, описала је повећање броја случајева као “драстичан”, охрабрујући људе да се јаве како би примили бустер вакцину.

Влада је саветовала грађане да носе маске, избегавају велика окупљања и држе социјалну дистанцу.

Такођер су саветовали људима да се “понашају на опрезан и разуман начин”, подсећајући јавност да смо “још увек у глобалној пандемији и да људи свакодневно губе животе широм света”.
Гибралтар је имао просјечно 47 случајева дневно у последњих седам дана.

У земљи су се током викенда појавила 124 нова случаја, чиме је број активних случајева повећан на 474.

Министарка Сацраменто је рекла: „Драстичан пораст броја људи који су позитивни на КОВИД-19 последњих дана је само подсетник да је вирус још увек врло распрострањен у нашој заједници и да је одговорност свих нас да предузмемо све разумне мере опреза. да заштитимо себе и своје најмилије.

„Програм вакцинације за децу од 12 до 15 година и програм допунске вакцинације су сада у току.

“Свако ко има право на вакцину или допунску вакцину снажно се охрабрује да се одазове на позив за вакцинацију.”

У саопштењу које је објавила влада Гибралтара, портпароље рекао: „С обзиром на експоненцијални пораст броја случајева, Влада, на пример, намерава да откаже низ својих функција, укључујући службене божићне забаве, службене пријеме и слична окупљања.

„Јавност је, у овој фази, на крају позвана да донесе сопствену пресуду у овом погледу, имајући у виду тренутне савете.

„Ово разматрање треба укључити број особа, окружење да ли је унутра или на отвореном, степен вентилације ако је унутра и да ли су они који присуствују вакцинисани, старији или рањиви.

Извор: NultaTačka/Express.co.uk