Србија

Важно обавештење! ИМАТЕ РОК ЈОШ НЕКОЛИКО ДАНА ЗА ПЛАЋАЊЕ! Ако то не урадите, КАЗНА ЈЕ И ДО 50.000 ДИНАРА!

Рок за плаћање пореза на имовину за четврти квартал ове године истиче 15. новембра, и уколико се ова обавеза не уплати на време држава ће папрено наплатити сваки дан кашњења.

Секретаријат за јавне приходе обавестио је пореске обвезнике – физичка лица, предузетнике и правна лица да је 15. новембар рок за уплату обавезе за четврти квартал годишњег пореза на имовину за 2021. годину. Према Закону о порезима на имовину, порез на имовину се плаћа тромесечно, у року од 45 дана од почетка тромесечја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Редовним и благовременим измиривањем пореза обвезници избегавају обрачун и наплату законом прописане камате због кашњења у плаћању.

За све потребне информације грађани се могу обратити надлежним општинским одељењима Секретаријата за јавне приходе, сваког радног дана од 8 до 14 часова изузев среде, када се могу обратити од 8 до 18.30 часова.

Стручњаци препоручују да се грађанима не исплати да прекорачују рокове јер поред увећаног пореза на имовину, укупно задужење може да им оптерети и камата (9 одсто) али и казна од 50.000 динара. Ту казну могу да плате и они који још увек нису измирили обавезе за претходни квартал.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс