Србија

Велики обрт! СПРЕМНА ДА ПРОГОВОРИ? Дијана Хркаловић хитно тражи да се нагоди са тужилаштвом

Хркаловићева из затворске болнице, где је пребачена пошто се заразила короном, поручила да је спремна да сарађује са тужилаштвом.

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка МУП, која је ухапшена због сумње да је помагала клан Вељка Беливука и Марка Миљковића, али и да је лично умешана у више мафијашких ликвидација, поручила је да је спремна на нагодбу са тужилаштвом?!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Страх од Елеза

Добро обавештени извори преносе да је Хркаловићева из затворске болнице где је пребачена пошто се заразила короном, затражила састанак са тужиоцем и поручила да је спремна на сарадњу?!

Овај захтев Хркаловићеве дошао је непуних недељу дана након што је објављено да је мафијашки бос са Пала Дарко Елез потписао споразум о признању кривице којим је добио 15 година затвора, а обавезао се на сарадњу са српским и босанским органима у откривању најтежих кривичних дела.

Управо је Елез, како је утврђено у истрази, крајем прошле године, уочи хапшења 21. децембра 2020. године, набавио снајпер којим су мафијаши из клана „Беливук-Миљковић“ планирали да 27. јануара ове године изведу атентат на председника Србије Александра Вучића.

Упућени кажу да је ово разлог због којег је Хркаловићева нагло постала „сарадљива“, јер се плаши шта би све Елез могао да исприча надлежним државним органима.

Хркаловићева је јако тешко поднела вест да се Елез нагодио са тужилаштвом.

– Кад је у притвору чула шта је Елез одлучио, добила је прави мали нервни слом! Она се панично плаши Елезовог сведочења и сада тражи излаз. Захтева да се хитно види са тужиоцем и поручује да нуди нагодбу.

Председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић каже да током истраге све треба проверити.

– Стварно не знам какву би то нагодбу могла да понуди Дијана Хркаловић, али тужилац треба да је саслуша и чује о чему је реч. Хркаловићева је уплетена у много тога што је повезано са кланом „Беливук-Миљковић“. Да ли ће то бити евентуални статус сведока сарадника или нешто друго, на надлежнима је да одлуче – наглашава Бечић.

Адвокат: Није у болници

Адвокат Ахмед Делимеђац, бранилац Дијане Хркаловић, на другој страни каже да је његов клијент „добро и стабилно“.

– Видели смо се са Дијаном Хркаловић, она је у добром стању. Наводи да је лоше и да је у затворској болници неистинити су. Морам рећи да је већина вести која се пласира о мојој брањеници непроверена, попут тога да има нервне сломове и слично. Она чита књиге у притвору и у добром је здравственом стању – рекао је Делимеђац.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало/Информер.рс