Спорт

Настао хаос! ОДБРУСИЛИ ЂОКОВИЋУ! Министар спорта се огласио! Ако овако наставе неће видети Новака!

Први тенисер авсета Новак Ђоковић не жели да каже да ли се вакцинисао или не и због тога је месецима у центру пажње

Новак Ђоковић је посебно на мети медија последњих недеља с обзиром на то да су из Аустралије поручили да нико ко није вакцинисан неће моћи да се такмичи на гренд слему у Мелбурну.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре неколико дана Срђан Ђоковић, отац најбољег тенисера света поручио је да га нико Новака неће уцењивати, а брзо је стигао одговор из Аустралије.

Министар спорта аустралијске државе Викторија, Мартин Пакула, казао је да нико не уцјењује Новака Ђоковића. Каже да је одлука да само вакцинисани тенисери могу на Аустралијан опен, заправо заштита заједнице.

– Иако сте елитни спортиста, морате да се придржавате правила и поштујете заједницу која ће да вас угости. Зато смо од тенисера и тенисерки тражили иста правила као за све становнике Викторије. Није у питању уцена, већ заштита људи и то што желимо да имамо исте норме за све. Да будем јасан – желим да Ђоковић игра, али ако није вакцинисан то је његова одлука и одговорност – рекао је Пакула.

Ђоковић одбија да каже да ли је вакцинисан против коронавируса, односно да ли планира да се вакцинише.

– Што се тиче одласка у Аустралију било је непријатно задњих неколико недеља са разним саопштењима разних властодржаца у покрајини где се налази Мелбурн и разних других људи који су себи дали за право да деветоструког победника Аустралијан опена прозивају ничим изазвано. Да ли ће отићи тамо или неће зависи од тога да ли ће се они определити да желе да им деветоструки победник дође тамо. Наравно да он то жели јер је спортиста и јер тамо има страшно пуно наших људи исељеника који једва чекау да он дође и да га они виде и ми бисмо то желели и волели апсолутно више од свега као и наш син. Да ли ће се то десити? Под овим уценама, на овај начин спроведено вероватно неће. Ја то не бих урадио, а он је мој син, а ви закључите сами – рекао је Срђан.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс