Русија Свет

Настао хаос! РУСИ НА НОГАМА! Извиђачки авион САД примећен изнад Донбаса, радари забележили чудну маршруту…

Извиђачки авион америчког ваздухопловства РЦ-135В прелетао је у суботу изнад територије Донбаса, јављају медији

„Извиђачки авион Ваздухопловства Сједињених Држава РЦ-135В ‘ухваћен’ је како лети изнад територије Донбаса. Према специфичностима авиона, може се претпоставити да може да врши снимање у зони контактне линије“, пише Страна.уа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На мапи се види да је летелица од Запорожја скренула на запад уз границу са Кримом, преко Одесе до границе са Молдавијом и истом рутом се вратила назад.

Ово је први пут да је ова летелица регистрована изнад Украјине и Донбаса! Раније су у овом правцу летеле само америчке беспилотне летелице Глобал Хоук, оцењује Страна.уа, па је најновија америчка демонстрација додатно изазвала забринутост Москве.

Овај тип америчког авиона виђан је раније изнад Црног Мора и уз јужне и западне делове Крима. Сада је први пут виђен изнад Украјине и то близу границе са Русијом, тачније код зона у којој је сконцентрисане руска војне снаге у појачаном броју.

Русија је више пута одбацила лажне процене САД о припремама за инвазију на Украјину. Прошле суботе је Министарство спољних послова саопштило да су САД развиле план за специјалну операцију која би довела до погоршања ситуације око Украјине и за то би окривиле Русију.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс