Спорт

Није добро! НЕМА КРАЈА ЛОШИМ ВЕСТИМА! Новаку прети велика опасност!

Како је Информер ексклузивно пренео Новак Ђоковић неће играти на Аустралијан опену

Српски тенисер Новак Ђоковић тражио је „медицинско изузеће“ како би могао невакцинисан да игра на гренд слем турниру у Мелбурну, али су га аустралијске власти одбиле.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извор Информера близак породици Новака Ђоковића каже да је освајач 20 гренд слем титула изричито против вакцине и да није постојала шанса да се имунизује против коронавируса како би учествовао.

– Како сад ствари стоје, Новак не иде у Аустралију. Лекарска комисија га је одбила за медицинско изузеће и неће да му дозволе да игра невакцинисан. Новак је изричито против вакцинације – ексклузивно открива извор Информера.

Новак ће тако остати без велике шансе да се домогне не само десетог трофеја на Аустралијан опену него рекордног 21. гренд слема којим би престигао Рафаела Надала и Роџера Федерера. А без сумње би опет био фаворит…

То нажалост није све. Новак ће највероватније изгубити прво место, ако се не предомисли и ипак оде у Мелбурн или ако се Аустралијанци не предомисле и дају зелено светло за медицинско изузеће.

Новак Ђоковић је на првом месту још од 3.фебруара 2020. године, а подсећања ради последњи пут када није био на једном од прва два места било је то 2018. године, 8.октобра, када је био трећи на свету. Ђоковић је последње недеље у 2021. години почео 353. недељу на АТП листи, а видећемо шта ће бити ако не оде у Аустралију.

Ђоковић неће играти на АТП купу и остаће без 140 бодова, а уколико не буде бранио гренд слем у Мелбурну без 2.000 бодова. С обзиром на то да тренутно има 11.540, а другопласирани Данил Медведев 8.640 , Рус би могао да му узме трон ако тријумфује на Аустралијан опену.

Медведев би могао да престигне Ђоковића освајањем титуле у Мелбурну уколико претходно одбрани све бодове са АТП купа. Тако би заостатак над Ђоковићем пред Аустралијан опен био 780 бодова, а Русу би остало 800 бодова да освоји, јер брани 1.200 због финала 2021. године.

Са друге стране, Зверев који сада има 7.840 бодова брани четвртфинале Аустралијан опена, што је 360 бодова и пред њим ће бити 1.640 поена уколико освоји први гренд слем у каријери. Немац би могао да стигне до 9.480 поена, док би Ђоковић ако не оде у Аустралију, имао само 9.400 бодова. Чак и да не одбрани 65 бодова са АТП купа, Зверев би и даље могао да постане најбољи на свету.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс