Свет

СТРАВИЧНО! Медији преносе: Турска спремна да америчком ваздухопловству обезбеди ваздушну базу Инџирлик за напад на Русију?

Како неколико руских медија тврди, Турска је спремна да америчком ваздухопловству обезбеди ваздушну базу Инџирлик за напад на Русију

Турска може дозволити својим НАТО партнерима да користе војне базе које се налазе на њеној територији у случају оружаног сукоба пуног размера између Алијансе и Русије, укључујући и у случају сукоба украјинске и руске војске у Донбасу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај правац пружа могућност, по мишљењу америчке војске, за оперативно пребацивање њених бомбардера и ловаца на руске границе, а у суштини је највећа војна база НАТО-а у региону и најближа границама Русије. .

Ситуација врло брзо ескалира. Штавише, то се примећује и у Русији и у НАТО-у.

Недавно појављивање извиђачких авиона изнад Донбаса и близу руских граница указује на то да САД и НАТО намеравају да добију оперативне податке у случају оружаног сукоба пуног размера.

„У Европи постоји огроман број војних ваздушних база, али већина њих неће моћи да пружи пуну услугу НАТО авионима.

Највећа ваздухопловна база у централном делу Европе – „Рамштајн” налази се на удаљености већој од 2.200 километара, док се турска ваздухопловна база Инџирлик налази на упола мањој удаљености и овде може да се распореди огроман број борбених авиона. “, напомињу стручњаци.

Истовремено, неки аналитичари из Сједињених Држава, заузврат, напомињу да Турска може одбити Сједињене Америчке Државе да користе ваздушну базу Инџирлик, поготово што се она налази у зони уништења руске ПВО С-400.

Такође, ова база се налази у зони дејства ракетних система распоређених у ваздухопловној бази Хмејмим. Ово омогућава руској војсци да обори било који авион док полеће.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs