Свет

НИЈЕ ДОБРО! Појавио се нови корона МУТАНТ

Ово откриће су неки научници критиковали и наводе да се ради о обичном случају контаминације

Могућа варијанта хибрида ковида 19 појавила се на Кипру, преноси Блумберг. Леондиос Кострикис, професор биолошких наука на Универзитету Кипра, назвао је сој “делтакрон”, због његових генетских потписа налик омикрону унутар делта генома.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кострикис и његов тим су до сада пронашли 25 случајева вируса, наводи се у извештају. Још је прерано рећи да ли има више случајева соја или какве последице може имати.

– Видећемо у будућности да ли је овај сој патолошкији или заразнији у односу на два доминантна соја, делта и омикрон – рекао је Кострикис у интервјуу за Сигма ТВ у петак. Он верује да ће омикрон бити заразнији од делтакрона, додао је.

Др Кострикис је рекао да је “учесталост мутација била већа међу онима у болници, што би могло значити да постоји корелација између делтакрона и хоспитализација“.

Како конкретна варијанта није идентификована нигде другде у свету, рекао је он, ово откриће би могло бити од глобалног интереса, наводи се у извештају Сајпрус Мејла.

Истраживачи су своје налазе ове недеље послали у GISAID, међународну базу података која прати вирусе, наводи Блумберг.

Ово откриће су неки научници критиковали и наводе да се ради о обичном случају контаминације.

Ко су неки изразили забринутост због извештаја о још једној варијанти, неколико научника је одбацило откриће као лажну узбуну.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс