Свет

Ово нису очекивали! ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА АУСТРАЛИЈУ НАКОН ОДЛАСКА НОВАКА ЂОКОВИЋА! Стигла их ЗЛА КАРМА

Заменик премијера Аустралије Барнаби Џојс рекао је да савезна Влада не може ништа да уради како би ућуткала антиваксере из својих редова након депортације Новака Ђоковића из страха да ће охрабрити људе да се супротставе вакцинацији.

Посланици који подржавају Владу као што су Џорџ Кристенсен и Алекс Антић настављу да шире поруке против вакцинације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Други човек Аустралије је рекао да Влада не може да уради ништа како би ућуткала противнике вакцина, с обзиром да је то њихово слободно право.

– Имамо антиваксере који не долазе из иностранства, већ су наши држављани. Шта ми можемо да урадимо? Колико год Хок желео, ми не можемо да пошаљемо ниједног политичара у Србију – рекао је заменик премијер Аустралије.

Алекс Антић је јавно стао у одбрану Новака Ђоковића рекавши да не разуме како је то најбољи тенисер света претња за било кога у Аустралији или на самом турниру. Осим њега, опозициони политичари су углавном стали на страну Ђоковића.

Новак се скривао у колима испод качкета од фотографа на путу ка хотелу у коме ће бити притворен

Џојс је рекао да је Кристенсена саветовао да не промовише противљење вакцинације, иако он има право на то, али да он није толико опасан јер нема утицај какав има Ђоковић. Премијер Аустралије Скот Морисон је рекао да грађани те државе имају право да изразе своје ставове, али да ће људи који долазе из иностранства морати да поштују правила која владају у Аустралији.

Иначе министарка унутрашњих послова Аустралије Карен Ендруз рекла је да и поред тога што Ђоковић има забрану уласка од три године, то би могли да се поништи већ следеће уколико српски тенисер аплицира за визу након вакцинације.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо