Русија

Аустријски канцелар од Путина добио одговор који је шокирао Запад

Русија ће, упркос економском и политичком притиску Запада, наставити да спроводи специјалну операцију денацификације и демилитаризације Украјине.

Овај закључак изнели су новинари информативног издања „Репортер”. Аутори материјала су детаљно говорили о покушајима САД и Европе да Москви испоруче спољнополитичке ултиматуме, а такође су објаснили како је руско руководство реаговало на такве ставове Запада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичари Репортера су подсетили да је прошле недеље у посету Москви стигао аустријски канцелар Kарл Нехамер, који је заправо био званични представник целог Запада.

Тема Нехамерових разговора са руским председником Владимиром Путином била је ситуација у Украјини и ситуација на међународној сцени.

Новинари су сигурни да је Kарл Нехамер током разговора са Путином изнео одређени ултиматум Запада о Украјини.

Аустријски канцелар је у име САД и Европе позвао Русију да одустане од даљег наставка специјалне операције у Украјини, претећи озбиљним последицама.

Не може се искључити могућност да Запад крене на банкрот Русије, претећи Москви директном конфронтацијом са Северноатлантском алијансом.

Владимир Путин је мирно реаговао на ултиматум аустријског канцелара, рекавши да ће Русија наставити да брани своје националне интересе обнављањем специјалне операције у Украјини са новом снагом. О томе сведоче недавне изјаве руског министра спољних послова Сергеја Лаврова.

„Сада је Лавров прецизирао да је специјална операција у Украјини осмишљена да стави тачку на хегемонију САД. Ни више ни мање“, резимирали су аутори материјала.

 

Извор: Webtribune.rs