Спорт

ПОЛИТИЧАР ИЗ АУСТРАЛИЈЕ ДИГАО ГЛАС: Ово је велика срамота, НОВАЧЕ ИЗВИНИ, Срби извините!

Парламентарац из јужног Сиднеја обратио се нацији преко Јутјуба, јер ниједан медиј који контролише власт која је ухапсила Ђоковића није хтела да пренесе његову изјаву

Полако се диже Аустралија. Заточеништво Новака Ђоковића у притвору за мигранте без основих услова за живот дубоко је поделило ту земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако власт контролише медије и спинује вести, постоје и политичари који имају другачије мишљење од премијера Аустралије Скота Морисона, министарке унутрашњих послова Карен Ендрјуз или премијера савезне државе Викторија Данијела Ендрјуза. Такав је Крејг Кели, посланик ирског порекла у парламенту Аустралије, представник округа Хјуз, јужног Сиднеја.

Крејг Кели упутио је јавно извињење Новаку Ђоковићу за голготу коју пролази од уласка у Аустралију пре четири дана. Он је снимио видео поруку која се појавила на Јутјубу и која од јутрос има више од 17.000 прегледа.

– Извињавам се Новаку Ђоковићу за поступање према њему од стране Владе државе Викторије и Владе Аустралије. Позивам их – Извините се најбољем тенисеру на свету Новаку Ђоковићу. Ово што се десило је срамота за нашу земљу и нацију. То је чиста локална политика и кривица премијера државе Викторије Данијела Ендрјуза и председника владе Аустралије Скота Морисона- рекао је Крејг Кели у свом обраћању преко Јутјуба и додао:

– Обојица су одговорни за ову одвратну срамоту коју су изазвали. Они не прате науку, не испитују доказе, већ се само играју политике. Осрамотили су нашу нацију у међународној политици. Аустралијски политичари не говоре истину, одбијају да кажу истину! Извињавам се Новаку Ђоковићу у име Аустралијанаца и парламента Аустралије! Извињавам се српском народу! Ово је срамота!

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс