Русија Свет

РУСИ ШОКИРАЛИ СВЕТ! “Формирање новог тројног пакта је шок али за НАТО – Погледајте шта су урадили са Француском”

Формирање партнерства Аустралије, Велике Британије и САД (АУКУС) у сфери безбедности било је неочекивано, пре свега, за њихове савезнике из НАТО-а, а не за потенцијалне противнике, саопштила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова на јутјуб-каналу „Соловјов лајв“.

„За НАТО је то било потпуно неочекивано, шок. Није било апсолутно неочекивано за оне које САД, Аустралија и Велика Британија називају својим противницима, против којих намеравају да се друже, вец́ за савезнике и војно-политичким блоковима, у које улазе САД и Велика Британија“, рекла је Захарова.

„Погледајте шта су урадили са Француском. Они су је морално понизили… Најважније је да су САД показале свима, од противника до савезника, да постоје њихови интереси који се развијају у зависности од тренутне ситуације, све остало је другостепено и са свим савезницима, партнерима, пријатељима ц́е на исти начин поступати“, додала је она.

По речима портпаролке руског МИП-а, ситуација око тројног партнерства АУКУС захтева повец́ану пажњу целе политичке заједнице и стручњака за војно-стратешка питања.

Аустралија, САД и Велика Британија су 15. септембра склопиле безбедносни пакт АУКУС, којим ц́е Канбера добити технологију да изгради осам подморница на нуклеарни погон.

Аустралија је након уласка у пакт одустала од куповине подморница од Француске, због чега је Париз оптужио Канберу због лажи и повукао амбасадоре из Вашингтона и Канбере.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

септембар 2021.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930