Русија

ЗАПАД У ШОКУ! Док рат траје Москва завршава уговоре за велике пројекте са страним партнерима

Фото: Јутјуб

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров развејао је митове Запада о потпуној изолацији Руске Федерације. Ово преноси италијанско издање  L’Antidiplomatico.

Амерички и европски медији настављају да шире извештаје о томе да је Русија постала парија као резултат политичког и економског притиска „целе“ међународне заједнице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Очигледно, под целим светом подразумевају Европу, Сједињене Државе, Канаду, као и делове Латинске Америке и Азије. Новинари  L’Antidiplomatico скренули су пажњу на ову карактеристику, истичући дипломатску генијалност шефа руског МИП-а Сергеја Лаврова.

Министарство спољних послова Руске Федерације, на чијем је челу Сергеј Лавров, имало је само неколико дана да разбије западне лажне податке о изолацији Москве.

Руске дипломате су успеле да савладају тешку ситуацију, пошто су успеле да постигну важне споразуме са блискоисточним и азијским партнерима.

Поред реализације великих инфраструктурних пројеката заједно са Кином, Руска Федерација разматра опцију извоза енергената у Индију. Одређени споразуми су постигнути и са Ираном.

Истовремено, трговина између свих ових земаља може се одвијати без употребе америчког долара, што ће бити снажан ударац позицијама Сједињених Држава.

„За неколико дана научили смо шта значи имати сјајну дипломатију“, наводи  L’Antidiplomatico.

Аналитичари из Италије сматрају да ће руско руководство, захваљујући напорима Сергеја Лаврова и његовог ресора, успети да победи у дипломатској конфронтацији са Западом. А онда ће неуспех са изолацијом Руске Федерације бити очигледан апсолутно свима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs