Спорт

Велики обрт! БРИТАНСКА НОВИНАРКА ОТКРИЛА СВЕ: Све је намештаљка, Новак је ПОЛИТИЧКИ ЗАТВОРЕНИК

Фото: Твитер принтскрин

Британска новинарка Скај њуза Лиз Сторер истакла је да је најбољи тенисер света Новак Ђоковић затворен из политичких разлога, и да је влада Аустралије урадила неке нелогичне потезе.

Србин је већ пети дан затворен у хотелу у Мелбурну где чека разрешење по питању жалбе на одузимање визе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако су многи, посебно у западним медијима, критиковали Ђоковића, због његовог одбијања да се вакцинише, има и оних који сматрају да је Новак жртва политике

– Ниједна аустралијска виза није била правно исправљана тако да буде везана са вакциналним статусом особе. То је чињеница. Његова виза је одобрена, његово медицинско изузеће је одобрено два пута, дозвољено му је да уђе у земљу и онда се Влада одлучила на овакав потез – рекла је Лиз Сторер.

Она сматра да је Ђоковић жртва у овој ситуацији.

– Све делује као намештаљка. Свако са иоле интелигенције не може да поверује да је Новаков тим направио ту грешку. Број виза које су ти људи организовали и обезбедили током његове дуге и успешне каријере је огроман. Све ово делује као политичка акробација. Шта је премијер Аустралије мислио да ће добити овим? Морао је да зна да светски број један има екипу јако вештих адвоката. Искрено се надам да ће успети и да ће играти. И свакако, надам се да ће победити. Он је технички сада, политички затвореник. И то у имиграционом центру где доводе људе који су ушли илегално – поручила је Лиз Сторер.

 

 

 

 

 

 

Фото: Twitter
Извор: Srbijadanas.com