Спорт

ШОКАНТНО! Ако Новак победи, а Аустралија се жали, Ђоковић би могао у притвор?!

ЧЕКАМО поноћ по средњеевропском времену када ће бити позната судбина српског тенисера. Новак ће пред Федерални суд у Мелбурну изаћи у 10 часова.

Након што је одбијен захтев аустралијских власти, а све већи број правника је на страни српског тенисера постало је јасно да му расту шансе у овом случају, а то наглашава и изјава Крега Тилија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, четири сценарија су пред Ђоковићем.

Победа Ђоковића

Уколико судија Ентони Кели одлучи да је право на Новаковој страни, то ће поништи отказивање визе. Нема сумње да би то истовремено био огроман ударац за аустралијску владу, која већ две године држи своје становнике у условима јаког локдауна, који је попуштан на тренутке.

Адвокати српског тенисера су већ на 35 страна пред суђење представили зашто мисле да Новак треба да добије случај и тражили да се Ђоковић ослободи из притвора не касније од 17.00 часова по аустралијском времену.Тражили су да судија пресуди по овом случају што је пре могуће, узимајући у обзир да Аустралијан опен почиње за седам дана.

Жалба Аустралије

Ако Ђоковић победи, нема сумње да ће Аустралија уложити жалбу на то, рекао је Кристофер Левингстон, познати стручњак за миграционо право који има више од 20 година искуства.

Да проблем буде још већи, Новак би морао да буде у миграционом хотелу ужаса док се случај поново не анализира.

Победа Аустралије

Ако случај припадне аустралијској влади, врло лако би се могло десити да се Новак „измести“ из земље првим следећим авионом. У четвртак је Министарка унутрашњих послова, Карен Ендрјуз рекла да неће уклањати Ђоковића док траје процес.

Тај налог истиче у 16.00 по аустралијском времену у понедељак. Левингстон тврди да по закону, министар само мора да покаже да носилац визе може да буде ризик по здравље, безбедност или добро Аустралијанаца.

Али чак и уколико Аустралија победи, српски тенисер може да се жали.

Жалба Ђоковића

Ако изгуби, врло је могуће да ће најбољи на свету уложити жалбу на то. Исто сматра Џон Финдли, који се такође бави миграционим и породичним правом у Аустралији.

У том сценарију, Ђоковићеви адвокати би тврдили да постоји грешка у комуникацији и тражили би „рупу“ у закону. Проблем је што и тада Новак не би могао да се шета слободно по земљи док се случај коначно не разреши.

 

 

Извор: Новости/Телеграф