Здравље

ПРИМИЛИ СТЕ ВАКЦИНУ И ДОБИЛИ КОРОНУ? Ево шта се тачно дешава у вашем ОРГАНИЗМУ

Стручњаци са Универзитета здравља и науке из Орегона наводе да уколико добијете коронавирус након што сте примили вакцину, у вашем организму ствара се супер-имунитет и антитела, која су, како кажу, 10 пута ефикаснија него она која смо добили само путем вакцина

Научници тврде да људи који су добили корону након вакцинације заправо развијају супер-имунитет!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно су узимали узорке крви више од 100 вакцинисаних волонтера и излошили их против три различита соја коронавируса.

Волонтери са „хибридним“ имунитетом имали су невероватан висок ниво антитела, показали су тестови.

Њихова антитела су била 10 пута снажнија од оних учесника који су у потпуности успели да избегну са се заразе коронавирусом.

А овакав висок ниво антитела код људи који су добили супер-имунитет могу да доведу до тога да вирус постане „блага инфекција“, која би на тај начин довела до краја пандемије, наводе истраживачи.

Аутор судије Фикарду Тафесе објашњава да нема никакве разлике да ли се заразите, па вакцинишете или вакцинишете, па заразите.

„У ова случаја добићете снажан имуни одговор“

– Вероватноћа за добијање продорних инфекција је велика јер тренутно има толико вируса око нас – додао је он.

„Ми ћемо боље да се позиционирамо вакцинацијом. А ако вирус дође, добићемо блажи случај и завршићемо са супер-имунитетом“.

Антитела раде на заустављању инфекције тако што нападају вирус, спречавајући га да се веже и инфицира ћелије, преноси Daily Mail.

Студија је завршена пре него што је омикрон откривен у новембру прошле године, али научници мисле да ће имати сличан имуни одговор организма.

– Ови резултати заједно са нашим претходним радом указују на време када би SARS-CoV-2 могао постати углавном блага ендемска инфекција попут сезонске инфекције респираторног тракта уместо светске пандемије – објаснио је доктор Марсел Керлин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс