Спорт

ПРОЦУРИЛО ПИСМО! Организатор Аустралијан опена намерно НАМЕСТИО Ђоковића?

Знао је најважнију ствар.

Наставља се сага о најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу, који је православни Божић дочекао у Аустралији, али не са својом породицом, већ у притвору! Свему је, подсетимо, претходила одлука власти ове државе да не дозволе првом рекету АТП-а улазак у Мелбурн, већ су га после сатима иживљавања на царини послали у имиграциони притвор!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Британски Дејли Мејл је објавио овог поподнева врло занимљиве детаље из писма које је федерални министар здравља Аусталије послао Тениском савезу и организаторима Аустралијан опена, на чијем је челу Крејг Тили.

У том мејлу јасно пише да прележана ковид инфекција није довољна да би тенисери добили изузеће од вакцинације, што је напаравило проблем Новаку Ђоковићу и спречило његов улазак у земљу.

Ноле је у среду касно увече стигао у Мелбурн, како би кренуо у напад на јубиларни 10. пехар на Ози опену и одбрану претходне титуле, али су га на улазу у земљу зауставили са тврдњом да његово медицинско изузеће није одобрено, иако је раније добио гаранције од организатора и прошао два панела.

Ђоковић је сада пред депортацијом из Аустралије, а тренутно је под полицијском присмотром у хотелу у предграђу Мелбурна где чека одлуку суда (у понедељак) на уложену жалбу.

Писмо које је министар Грег Хант послао извршном директору Аустралијан опена Крејгу Тилију крајем новембра испливало је у јавност и оно показује да су организатори на време упозорени да играчи неће моћи да уђу у земљу иако су недавно прележали корона вирус.

– Пограничне снаге Аустралије саветују људе да буду потпуно вакцинисани, као што препоручује АТАГИ (национално тело за вакцине) како би могли да уђу у земљу слободно и без карантина – пише у писму, где се још додаје:

– Што се тиче вашег конкретног питања, могу да потврдим да особе које су имале корону у протеклих шест месеци и желе да дођу у Аустралију са других континената, али нису примили две дозе у нашој земљи одобрене вакцине, неће се сматрати потпуно вакцинисаним – упозорио је Хант.

Ово писмо, подвлачи Дејли Мејл, уједно је требало да на време омогући Аустралијан опену да обавести и Ђоковића и остале тенисере који намеравају да дођу на Аустралијан опен невакцинисани, да би могли да имају проблеме на улазу у земљу.

Према њиховим наводима, Ђоковић је био убеђен да ће потврда да је имао корону у протеклих шест месеци бити довољна да уђе у Аустралију без вакцине, али се, ипак, то није десило.

Да ли су Крејг Тили и руководство Аустралијан опена предочили све ово Новаку на време, остаје недоумица. Сигурно је само да је имиџу најбољег тенисера света нанесена поприлична штета.

Извор: srbijadanas.com