Спорт

СКАНДАЛ НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА: Новак Ђоковић у притвору

Новак Ђоковић тренутно је смештен у соби на аеродрому у Мелбурну и код њега не може нико да уђе!

Ову информацију је у разговору за Б92 потврдио отац најбољег тенисера света Срђан Ђоковић, а испред својеврсног притвора су и двојица полицајаца који чувају најбољег тенисера света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђоковић је данас слетео у Аустралију у коју још увек не може да званично уђе због папиролошких проблема, а све везано за строге ковид мере у тој земљи.

Новак се упутио ка Мелбурну где би требало да учествује на Аустралијан опену од ког је добио медицинско изузеће, али према писању аустралијских власти неко из Новаковог тима нема одговарајући захтев за визу, такав да са изузећем може да уђе у Аустралију.

Комуникација између организатора гренд слема и државних органа је веома лоша, те се практично користи свака прилика да се оспори папир који Новак Ђоковић има да би ушао у Аустралију.

Најбољи тенисер света је по слетању из Дубаија већ неколико сати на аеродрому и није познато када ће ући у земљу, док се помиње и депортовање.

Како је текао Новаков долазак у Аустралију:
– Новак слеће у 23:15 по аустралијском времену

– Првобитно му не дозвољавају да напусти авион

– Оглашава се министарка спорта са тврдњом да му неће одобрити улазак

– Новак остаје заглављен у царинском простору

– После више од два сата чекања, следи разговор са властима

Ђоковић је имао визу са којом не може да уђе као невакцинисан са медицинским изузећем. Са границе су звали владу Викторије да одобри улазак Ђоковићу и они су то одбили. Сада се чека да Ђоковић поднесе нови захтев и то формално реши, како би могао да уђе у Аустралију, а ову информацију је донео новинар аустралијског магазина „Тхе аге“, Пол Сакал.

Извор: sport.blic.rs