Свет

АМЕРИ СЕ ПОВУКЛИ! Бела кућа: САД неће ратовати против Русије! Ево шта следи!

Фото: Јутјуб

Америчке власти ни под којим сценаријем неће послати америчке трупе у Украјину да се боре против Русије, изјавила је портпаролка Беле куће Џен Псаки.

„Не знам колико пута морам ово да поновим: не постоји сценарио по коме ће председник (Џозеф Бајден) послати америчке трупе да се боре у Украјини против Русије“, рекла је она на редовном брифингу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпаролка Беле куће је нагласила да Бајден ни под којим околностима неће мењати ову одлуку.

„Нећемо се борити против Русије и нећемо распоређивати трупе у Украјини да се боре против Русије“, потврдила је Псакијева.

Ситуација на контакт линији у Донбасу ескалирала је ујутру 17. фебруара. У самопроглашеној Доњецкој и Луганској Народној Републици саопштили су о најинтензивнијем гранатирању из Украјине последњих месеци. У петак 18. фебруара су лидери ЛНР и ДНР, Леонид Пасечник и Денис Пушилин, најавили евакуацију становника република у Русију због растуће претње од борбених дејстава.

Руководство Доњецке и Луганске Народне Републике апеловало је раније на Путина да призна њихову независност. Путин се у понедељак, после ванредне проширене седнице Савета безбедности, обратио грађанима Русије, рекавши да сматра да је неопходно донети одлуку о моменталном признавању суверенитета ЛНР и ДНР, јер они који су кренули путем крвопролића, насиља и безакоња нису признали и не признају ниједно друго решење сукоба у Донбасу, осим војног. Одмах након обраћања, председник је у Кремљу потписао указе о признавању ЛНР и ДНР.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com