Свет

МЕДВЕДЕВ ЗАЛЕДИО ЗАПАД: Добро дошли у врли нови свет, где ћете гас плаћати 2.000 евра

Његов став је јасан

Медведев након стопирања Северног тока 2 поручио: Добро дошли у врли нови свет, ускоро ћете гас плаћати 2.000 евра

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дмитриј Медведев, потпредседник Савета безбедности Руске Федерације, бивши председник државе и председник руске владе, написао је на свом Твитер налогу да Европљани могу да очекују папрено плаћање гаса.

„Немачки канцелар Олаф Шолц издао је наредбу о заустављању процеса сертификације гасовода Северни ток 2. Добро. Добро дошли у врли нови свет где ће Европљани врло брзо плаћати 2.000 евра за 1.000 кубних метара природног гаса“, написао је Дмитриј Медведев на Твитеру.

Немачки канцелар Олаф Шолц рекао је да пројекат гасовода Северни ток 2 не може да се настави у овим кризним околностима.

Он је рекао да је процес одобравања гасовода заустављен због ситуације у Украјини и руског потеза са признањем сепаратистичких република.

Кијев је поздравио потез Немачке, а украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба оценио је одлуку немачког канцелара Олафа Шолца као морално, политички и практично исправан корак у тренутним околностима.

Највећи енергетски пројекат у Европи, Северни ток 2, смишљен је да удвостручи количину гаса који тече из Русије право у Немачку, чиме би се заобишла традиционална транзитна рута кроз Украјину, на дну Балтичког мора.

Извор: Срна