Здравље

Обратите пажњу! СИМПТОМИ КАНЦЕРА КОЈИ СЕ ЈАВЉАЈУ РАНО УЈУТРУ: Ако их приметите на време можете да спасите живот!

Канцер често остаје недијагностикован док не узнапредује.

Ово је великим делом последица нејасноће симптома. Према Абасу Кананију, фармацеуту у „Chemist Click-у“, „упорни“ симптоми или сигнали који се јављају када се пробудите ујутру, дефинитвно могу да укажу да се нешто развија у вашем организму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кључ за преживљавање и побеђивање рака је његово рано откривање. Препуштене саме себи, ћелије рака се размножавају и шире на суседне делове тела. Деловање на симптоме чим се појаве пружа адекватну шансу да се овај процес заустави, наводи „Express“.

Проблем је што симптоми рака могу бити изузетно суптилни да би се приметили на почетку. Зато, све телесне промене које су неуобичајене треба да испита лекар опште праксе.

Према Абасу Кананију, упорно буђење са упалом грла која траје више од две недеље без знакова побољшања може да буде упозоравајући знак. У овом случају неопходно је да вас прво прегледа лекар опште праксе.

Исто важи и за кашаљ, рекао је фармацеут. „Пушачи се ујутру често буде са кашљем. Међутим, сваки упорни кашаљ који траје дуже од две недеље требало би проверити. Нарочито ако пушите.“

Још један издајнички знак који може да се јави ујутру и уништи вам дан је умор.

– Нормално је да се осећате мало уморно ујутру, али ако ово није уобичајено за вас или приметите да умор траје током целог дана, требало би да да закажете преглед – рекао је Канани.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс