Србија

Ово су сви чекали! КРАЈ КОРОНЕ! Несторовић је од почетка био у праву – признао чак и Бил Гејтс

После више од две године борбе с коронавирусом коначно се назире крај пандемије. Природа је учинила своје и, по свему судећи, коначно смо достигли колективни имунитет, потребан да се заустави зараза.

Међутим, збуњује недавно признање оснивача компаније „Мајкрософт“, покровитеља Светске здравствене организације и најватренијег поборника вакцинације Била Гејтса, који је у Минхену казао да је више људи имунитет стекло заражавањем него цепљењем. Што ће рећи да неупоредиво више антитела имате ако сте прележали вирус него уколико сте и три пута вакцинисани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реално, ова Гејтсова тврдња више него очигледно потврђује да је чувени дечји пулмолог и некадашњи члан кризног штаба проф. др Бранимир Несторовић био у праву када је од почетка заразе тврдио да се само природним прокужавањем може зауставити пандемија.

На питање Српског телеграфа да прокоментарише најновије Гејтсове тврдње професор Несторовић остао је при свом ставу од пре две године.

– То је једини начин завршетка епидемије. Ни четири дозе вакцине нису показале да могу да прекину преношење вируса – рекао је он.

Подсећамо, Несторовић је још 6. маја 2020. рекао да је вирус ослабио и да је право време да се сви заразимо да бисмо достигли колективни имунитет.

– Ово није више онај вирус од пре два месеца, већ две недеље немамо тешке пацијенте. Проласком кроз велики број људи он је ослабио. Сада је прави тренутак да сви изађемо и инфицирамо се коронавирусом јер ћемо на тај начин успети да стекнемо колективни имунитет. До 1. јуна, евентуално до 15, морају да се пазе само старији од 65 година – рекао је тада Несторовић, кога су колеге лекари разапели због ових речи.

Како је за наш лист објаснио епидемиолог др Радмило Петровић, нема сумње да је део људи стекао природни имунитет након прележане болести, али треба имати у виду да је природни имунитет много нестабилнији од оног стеченог вакцинацијом.

– Сада је прокуженост становништва толико велика да вирус више нема кога да зарази и настави да се размножава. Е сад, да ли ће се, када и где појавити нека нова варијанта, тешко је прогнозирати. То изгледа зна само Бил Гејтс, а ја се питам одакле њему те информације. То значи да корона није природни вирус, већ га је неко направио и то је јасно сад кад Гејтс већ најављује нову пандемију. Онда то није вирус, већ биолошко оружје и Бил Гејтс води биолошки рат против остатка света – наглашава Петровић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс