Спорт

Шок! НОВАК НА МЕТИ ТЕРОРИСТА? Стигло ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ!

Неколико дана уочи премијерног наступа за Новака Ђоковића у 2022. још увек најбољем тенисеру света стижу драматична упозорења из Уједињених Арапских Емирата да је у животној опасности.

После скандала и протеривања из Аустралије Ђоковић би од 21. до 26. фебруара требало да учествује на турниру из серије 500 у Дубаију, међутим, организатори су забринути због недавних терористичких напада Хута, јеменских побуњеника, који су дроновима извршили атак на престоницу УАЕ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зато су организатори упутили званично писмо АТП, с молбом да обавесте све играче и њихове тимове, па и нашег Ђоковића, да постоји реална опасност од тероризма, објавио је шпански портал Еспањол.

Подсетимо, три особе су погинуле у експлозији неколико камиона са нафтом после напада дроновима у индустријској зони близу аеродрома у Абу Дабију 18. јануара. Од тада је тензија између Емирата и Јемена огромна, што је резултирало и бомбардовањем јеменског града Сане од коалиције предвођене Саудијском Арабијом.

– Као што знате из новинских наслова, последњих дана постоје одређене претње нашој земљи. Сматрамо да оне нису разлог за бригу око безбедности за све учеснике предстојећег турнира у Дубаију, али ћемо наставити да инсистирамо код играча и њихових тимова да избегавају да посећују јавна места и културне и друге споменике током турнира – наводи се у писму које су организатори упутили АТП.

Сам Ђоковић не би требало да има проблема с уласком у Емирате због актуелне ситуације са коронавирусом. Он је само у обавези да 72 сата пре лета поднесе на увид негативан ПЦР тест, као и један негативан тест шест сати пре доласка на границу. Турнир у Дубаију требало би да представља коначни почетак нове сезоне за српског тенисера ког су власти у Аустралији спречиле да брани титулу на Аустралијан опену средином јануара.

Поред Ђоковића, на турниру у Дубаију требало би да учествују Андреј Рубљов, Феликс Оже-Алијазим, Хуберт Хуркач, Денис Шаповалов…

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс