Спорт

НОВАК ЂОКОВИЋ ЋЕ БРАНИТИ ТИТУЛУ!

Новак Ђоковић имаће прилику да брани титулу на Ролан Гаросу!

Након депортације из Аустралије поставило се питање на којим ће турнирима до краја године Новак Ђоковић моћи да наступи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како тренутно ствари стоје, а према постојећим мерама које владају у државама које организују преостала три гренд слема у сезони, Ђоковић би могао да наступи само на Вимблдону.

Међутим, према новим информацијама које стижу из Француске, у плану би могао да буде и Ролан Гарос.

Према важећим правилма за наступ на париској шљаци тренутно је потребна потврда о потпуној имунизацији, што не значи да ће она бити потребна и крајем маја, када се одржава турнир.

Алан Фишер, француски шеф за Ковид стратегију, изјавио је да би у тој земљи ипак могла да буду промењена правила пре Ролан Гароса, забележили су тамошњи медији, а преноси британски „Експрес“.

Габриел Атал, портпарол владе Француске, дао је свој коментар на најаве Алана Фишера.

– Постоје ковид мере које и даље важе, али се постепено укидају. Увек смо говорили да желимо да укинемо ковид пропуснице за вакцинисане чим ситуација у болницама то дозволи – изјавио је Габриел Атал.

Уколико бројке то дозволе мере ће сигурно бити укинуте.

– Професор Фишер је рекао да су пројекције такве да бисмо могли у марту или априлу да укинемо пропуснице које важе само за вакцинисане. Наравно да то желимо – навео је Атал, а преноси „Конексион Франс“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс