Спорт

Срамота! НАДАЛ РАЗОТКРИВЕН! Хранио се Новаковом агонијом! Рафин пријатељ без длаке не језику!

Аргентински тенисер Дијего Шварцман рекао је оно што многи мисле о Рафаелу Надалу али се не усуђују да кажу

Тренутно 14. тенисер света Дијего Шварцман коментарисао је титулу за Рафаела Надала на Аустралијан опену. Шпанац је после преокрета победио Данила Медведева са 3:2 и постао најтрофејнији тенисер по броју гренд слем титула. Сада има 21, а Новак Ђоковић и Роџер Федерера по 20.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шварцман сматра да је Надалу помогло то што је Новак Ђоковић није играо. Први тенисер света је депортован из Аустралије, јер није вакцинисан против корона вируса.

Надал се хранио Новаковом депортацијом

Аргентинац каже да се Надал тиме хранио и добио додатно самопоуздање које му је помогло да освоји титулу.

– Мислим да се и Надал хранио одсуством Ђоковића. Сазнање да Новак није ту и када је видео како добро тренира, натерало га је да више верује у своје шансе. Мислим да је за дивљење и спектакуларно оно што је постигао – рекао је Шварцман.

Надал је победио Медведева пет сетова и после пет и по сати тениса.

– Нико се томе није надао, таквом повратку. Мислим да ни Надал сам није очекивао то. Бити ван терена шест месеци, а онда се вратити без иједног изгубљеног меча је импресивно.

Шварцман је открио и како је изгледао Надал неколико дана пред турнир на Аустралијан опену.

– Сећам се да сам тренирао са Рафом, пре него је турнир почео, изгледало је као да му се ништа није десило и да није паузирао ни дан – рекао је Шварцман, док нам је Рафа испричао другу причу. Он је после освајања трофеја рекоа да само неколико дана пред долазак у Аустралију није знао да ли ће играти.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс