Свет

УДАРНО! Обавештајни подаци показали: Војна команда очекује велике губитке

Обавештајни подаци Народне милиције самопрокламоване Доњецке народне републике говоре да украјинска војна команда очекује тешке губитке.

То је данас изјавио заменик шефа Народне милиције ДПР Едуард Басурин. „Може се већ сада рећи да команда (украјинске војске) очекује тешке губитке међу украјинским војницима током офазниве“, рекао је он, преноси агенција Тас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Басурин је додао да милиција има доказе да је украјинско министарство спољних послова затражило од страних амбасада да „у тишини“ кажу својим држављанима да напусте Донбас.

„Украјинско министарство је замолило стране амбасаде да обавесте своје држављане да треба да напусте зону војне операције Кијева у Донбасу“, додао је.

Украјински министар одбране Олексиј Резников изјавио је да Кијев не планира напад на Донбас. „Желим да умирим све у Москви. Данас нико не планира да напада, никога да осваја, јер су то животи људи, пре свега животи Украјинаца. Нећемо их излагати таквим ризицима“, рекао је Резников, а пренео „Спутњик“.

Међутим, информације су, када се све узме у обзир, веома опречне. У среду је, на пример, објављено да је у Доњецку деловала тешка артиљерија, као и да је евакуисано 75.000 људи због више стотина случајева пријављивања бомби.

Москва наставља да тврди како нема намеру да „прва крене“ и за све окривљује Запад, а највише САД, које предводе акцију слања додатних трупа НАТО због напете ситуације поводом Украјине, која није чланица Алијансе.

Такође, објављени су и сателитски снимци који доказују да је Путин у регион око Украјине послао 130.000 војника и тешког наоружања.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг