Србија

МОРАТЕ ЗНАТИ! Мере за католички Васкрс? Ко се враћа у Србију, можда потребна и два теста! Ево о чему је реч!

Људи из иностранства који желе да дођу у Србију за време католичког Ускрса који се обележава 4. априла, требало би да знају да ће за улазак у земљу важити одређене мере.

За сада је извесно да ће сви који желе да уђу у Србију, морати да имају ПЦР тест а на граници би, исто тако, требало да буду тестирани. Још увек се, међутим, не зна које ће мере тачно важити, јер би тек следеће недеље све требало да се прецизира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Предложили смо, и о томе ћемо разговарати на следећој седници, да сви који долазе у нашу земљу поред негативног ПЦР теста који већ имају код себе, обаве још један тест на граници, са брзим тестовима, и то је лако. Дакле, о томе ћемо тек разговарати, јер католички Ускрс је 4. априла и мало пре тога многи ће кренути у Србију да искористе одмор. Оно што забрињава је јер многи то користе као слободу да се опусте у домовини, уместо да се понашају као што се понашају у Немачкој, Аустрији, Швајцарској… На граници ће свакако бити тестирани, али је неопходно да се понашају одговорно“, рекао је епидемиолог и члан Кризног штаба проф. др Бранислав Тиодоровић за „Блиц“.

Када су у питању вакцинисани грађани, о томе би, такође, требало накнадно да се разговара, јер се поставља питање колико је времена прошло од примања друге дозе вакцине.

Подсетимо, недавно је премијерка Србије Ана Брнабић најавила је да се планира повећање капацитета тестирања на граничним прелазима, односно да ће се тестирање „удесетостручити“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92