Свет

Ударно! УКРАЈИНЦИ БОМБАРДОВАЛИ ДОНБАС! Избеглице кренуле ка Русији!

Непрегледне колоне аутомобила са цивилима у петак касно поподне кренуле су са истока Украјине према Русији. На снимцима се виде колоне аутомобила које су прешле у Руску Федерацији и како се наводи сви цивили усмерени су према прихватним центрима

Гадови Ростовске области потврдили су за државне медије да су спремни да приме евакуисане из ДНР и ЛНР. Администрација Таганрога саопштила је да у граду постоје центри за привремени смештај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Николај Горбачов, начелник одељења за цивилну одбрану и хитне случајеве у пограничном граду Гуково, рекао је агенцији Интерфакс да још нису добијене информације о потреби прихватања избеглица из Донбаса.

„Центри за привремени смештај су увек спремни. Ако се ситуација закомпликује, ако људи оду, прихватићемо све“, рекао је Горбачов.

Раније се цивилном становништву обратио шеф ЛНР Леонид Пасечник који је позвао да се што пре евакуишу „како би спречили жртве“. Непосредно пре тога, шеф Доњецке Народне Републике Денис Пушилин најавио је евакуацију жена, деце и стараца у Ростовску област Руске Федерације .

Власти обе републике известиле су да се оружане снаге Украјине спремају за напад на Донбас.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Vesti ru