Русија Свет

ВЕЛИКИ ОБРТ! Након преговора са Шојгуом, Британија објавила почетак повлачења војске из Украјине – ШТА СЕ ДЕШАВА

Британски војни инструктори послати у Украјину да обучавају Оружане снаге Украјине у руковању NLAW ATGM-има које је испоручила Велика Британија требало би да почну да напуштају украјинско тло 12. и 13. фебруара.

О томе је у интервјуу за Би-Би-Си говорио Џејмс Хипи, заменик министра одбране Велике Британије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Функционер је у разговору напоменуо да Уједињено Краљевство неће моћи да евакуише своје поданике из Украјине када почне „руска инвазија“. Он је нагласио да ће “током овог викенда” све британске трупе бити уклоњене са украјинске територије.

У Украјини у случају војног сукоба неће бити британских војника, он је обећао.

Хипи је додао да је одбио да испоштује захтев украјинског амбасадора у Лондону Вадима Пристајка, који је желео да британске власти пошаљу додатне трупе у Украјину.

Он је објаснио да би повећање броја трупа НАТО-а у земљи ван Алијансе могло да пружи Москви изговор за офанзиву одмазде.

Зато је важно за нас и, истина, за све оне који су укључени, да јасно ставимо до знања да нећемо играти активну улогу у Украјини, истакао је.

Тада је, у интервјуу за Скај њуз, високи званичник изразио наду у најбоље, али је упозорио да се Лондон спрема за најгори сценарио.

Он је позвао све британске цивиле да одмах напусте Украјину. Хипи их је упозорио да се не надају ваздушном превозу за евакуацију у Кијеву или неком другом украјинском граду, као што је то био случај у Кабулу у Авганистану.

Подсећамо да су наведене изјаве дате након разговора руског министра одбране Сергеја Шојгуа и његовог колеге из Уједињеног Краљевства Бена Воласа дан раније у Москви.

Шта је договорено на састанку вероватно ће остати заувек непознато, јер је у току прекрајање светског поретка.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs