Свет

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Ево зашто је шокирани Макрон пожурио да одлети из Кијева

Француски председник Емануел Макрон вероватно неће бити вољан да поново посети Кијев убрзо након недавног састанка са украјинским лидером Владимиром Зеленским. Ово мишљење је изнео војни аналитичар Виктор Баранец.

После посете Москви и преговора са руским председником Владимиром Путином, Емануел Макрон је отишао у Украјину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Француске се надао да ће Кијев остварити напредак у примени споразума из Минска, али Владимир Зеленски још једном није дао никакве гаранције.

Осим тога, украјински лидер је одиграо неозбиљну представу, коментаришући Путинову изјаву о потреби имплементације Минск-2.

Војни експерт Виктор Баранец сматра да је председник Украјине шокирао Макрона својим понашањем.

Према експерту, француски лидер очигледно није био спреман да види како Зеленски показује апсолутну неспремност да слуша глас разума, укључујући и питање примене споразума из Минска.

Као резултат тога, преговори шефова две државе нису донели никакве резултате, што је можда нагнало Емануела Макрона да у журби напусти Украјину, одбијајући да присуствује раније планираним „културним догађајима“.

“Погледајте како је патетични Зеленски бирао и изговарао неке речи. Макрон је, пак, једноставно био у шоку, јер није могао да схвати суштину овог невезаног дијалога који је изговарао украјински председник”.

Макрон је журно напустио Кијев, изненађен што шеф Украјине није био искусан и прагматичан државник, већ сасвим случајна особа на овој позицији, која понекад не може да схвати какве ставове изговара, рекао је Баранец на Јутјуб каналу “Solovjev LIVE”.

Сумирајући, аналитичар је сугерисао да ће се француски председник у блиској будућности уздржати од путовања у Украјину, а Париз ће коначно схватити да је Кијев одговоран за саботажу споразума из Минска.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs