Србија

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ВРЕМЕНСКИ РОЛЕРКОСТЕР! Стижу нам дани пуни пљускова, а онда тотални обрт! Ова група људи на удару!

Према прогнози РХЗС, у Србији ће сутра, изнад већег дела земље, бити претежно сунчано, само на крајњем северу пре подне и средином дана умерено облачно уз могућност слабе, краткотрајне кише.

* Сутра и прекосутра – ПОТОП

* Након два дана кише, стижу нам тропске врелине

* Хронични болесници највише да се пазе промена

После подне на југозападу, а крајем дана и током ноћи и на северу и западу уз повећање облаћности понегде са краткотрајном кишом и пљусковима са грмљавином.

Ветар слаб и умерен, променљивог смера. Најнижа температура од 11 до 17 степени Целзијуса, а највиша од 27 до 30.

У Београду ће бити претежно сунцано са слабим ветром промељивог правца. Најниза температура око 17, а највиса дневна око 29 степени Целзијуса. Током ноћи постепено повећање облачности уз могућност краткотрајне кисе или пљуска.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 25. јула, у петак ће бити променљиво облацно ујутро и пре подне на северу, а после подне у планинским пределима понегде краткотрајна киша и пљускови са грмљавином.

Затим до краја периода претежно сунчано, уз локални развој облачности и ретком појавом пљускова са грмљавином углавном у брдско-планинским предалима, а у понедељак и у осталим пределима. Током целог периода температура око и мало изнад просечних вредности за ово доба године.

 

Извор: Ало.рс