Свет

Американци с Косова шаљу МИГОВЕ на Русе, Путин спрема ЖЕСТОК ОДГОВОР!

Фото: Јутјуб

Американци су смислили паклени план за помоћ Украјини – напашће Русе из Србије, тачније из јужне српске покрајине, са Косова.

Вашингтон је, како тврде дипломатски извори, наложио НАТО командантима да Украјинцима испоруче пољске мигове-29 (иако се јавно противе овој акцији) да би могли да се адекватније одбране од руске агресије. Пољаци су покушали да те авионе пребаце у америчку базу Рамштајн у Немачкој, али је Вашингтон, у складу са својом јавном реториком, одбио овакав сценарио јер не жели да борбени авиони у Украјину уђу с територије земаља које припадају Алијанси. Зато је разматрано решење да авиони, којих, према неким проценама, има 28, полете из земље која није чланица НАТО савеза, али му је блиска.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичар из Центра за геостратешка истраживања и тероризам Влада Радуловић објашњава да је Пољска понудила Украјини своје мигове, али да не полећу из Пољске, а он појашњава да разлог за такав потез Варшаве лежи у томе што је руски председник Владимир Путин изјавио да ће свако ко пружи директну војну помоћ Украјини бити препознат као легитимна мета за војни одговор.

– Пољска жели да пошаље своје авионе под условом да не полећу из Пољске јер би онда пољски аеродроми постали легитимна мета за Русију, затим су намеравали да их пошаљу у највећу америчку ваздухопловну базу у Европи Рамштајн, али и Американци нису хтели да их прихвате, плашећи се да то не изазове трећи светски рат – рекао је Радуловић.

Према његовим речима, Руси за сада толеришу допремање мање војне опреме у Украјину преко Пољске, али истовремено подсећа да је Русија упозорила Румунију да не уступа своје аеродроме за полетање украјинских авиона јер ће бити потенцијална мета удара Руске Федерације.

Војни извори тврде да је Путин већ спремио жесток одговор у виду арсенала најубојитијих крастарећих ракета, којима може да добаци и до Приштине, уколико буде било потребе.

ПРИШТИНА СЕ НУДИ

Извор Српског телеграфа који је добро упућен у ову причу тврди да се Приштина сама понудила да пољски мигови полете у Украјину с њихове територије. Највероватније с приштинског војног аеродрома Слатина, због којег 1999. замало није дошло до озбиљног сукоба јер су до њега руске трупе дошле пре НАТО војника након потписивања Кумановског споразума. Према мотивима овог догађаја, снимљен је и један од најгледанијих руских филмова „Балканска међа“. Иронија је да би полетели баш с аеродрома који су Руси још тада сматрали толико стратешки битним да су ризиковали озбиљан сукоб са НАТО армадом и ОВК.

Овај сценарио потврђује и писање немачких медија, пре свега портала Дојче веле.

– Један од могућих сценарија је да би мигови у Рамштајну могли бити префарбани и пребачени у земљу која није чланица НАТО или ЕУ. Одатле би украјински пилоти могли да их превезу у Украјину. Ниједна држава није јавно именована као транзитна земља – Косово се сматра једном од могућих опција – дословно стоји у тексту поменутог немачког медија.

ПРЕТЊЕ СРБИЈИ

И док НАТО разматра како да пољске авионе допреми украјинској војсци, бивши премијер тзв. државе Косово и лидер терористичке ОВК упутио је, ничим изазван, срамне претње Србији и српском народу, запретивши бомбардовањем Београда.

– Знам да ће Београд бити бомбардован, као што је био 1999. Ако српски официр прође кроз територију Косова, Београд ће бити бомбардован, а не нека друга територија – рекао је Харадинај.

Харадинај тврди и да председник Србије Александар Вучић и Србија немају храбрости да интервенишу у овом тренутку на северу КиМ због, како је навео, „међународних гаранција“.

– Ако би се то десило, онда би цео свет знао да Вучић то ради у служби Русије. Ако не могу да нађу решење за Русију, Запад је прилично добар у налажењу решења за Србију, као што су урадили 1999. – рекао је Харадинај.

Председник Србије је одмах реаговао, поручивши да ће Србија чувати мир и стабилност.

– Наша снага су ова фабрика, све фабрике, сви путеви, пруге, болнице, наравно, и наша војска, која ће бити све снажнија – рекао је Вучић, назвавши Харадинајеве изјаве бесмисленим.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс