Србија

БАБА МАРТА НЕ ОДУСТАЈЕ: Забелела се Србија, сметови високи и по неколико метара

Фото: фејсбук принтскрин

Снежна мећава отежава саобраћај на магистралном путу од Златибора ка Новој Вароши.

Најкритичнију деоницу у Србији током зимских месеци, Преко Брдо – Одвраћеница на Голији, путари су надљудским напорима успели да одрже проходном три дана, али су нове снежне падавине поново завејале пут.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Снег праћен јаким ветром опет је направио огромне снежне наносе, високе и по неколико метара. Путари тренутно услед јаке мећаве нису у могућности да чисте јер им то не дозвољавају временски услови, чим се падавине самње сва механизација је спремна да изађе на терен. Осим овог правца који је завејан, сви други путеви на територији општине су проходни – рекао је Витомир Арсовић из „Путева Ивањица“.

Снежна мећава отежава саобраћај на магистралном путу од Златибора ка Новој Вароши. Путеви првог приоритета су прочишћени, али се возачима ипак саветује опрез.

– На путу је грејдер који уклања снег и омогућава кретање возила, неретко се дешава да га возачи у недостатку стрпљења претичу и онда направе колапс у саобрћају. Стога апелујем на све који се данас одлуче на пут, да то не чине уколико механизацију сусртену на путу – изјавио је Ален Мушановић из „Путева Ужице“.

Због лоших веменских услова саобрћај је забрањен за шлепере преко Кадињаче, Златибора, Калужерских бара и Дебелог брда.

На територији општине Нова Варош неколико локланих путева је непроходно, а мештани самостално чисте снег са тракторима и возама, у четири месне заједнице још увек је на снази ванредна ситуација.

Извор: РИНА

Ознаке