Свет

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО ЛУКАШЕНКО: „Оборена је ракета изнад Белорусије!

Лукашенко је рекао да је ракету пресрела и уништила Белорусија уз руску помоћ у области Припјата, близу украјинске границе.

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је у уторак да је Белорусија пресрела пројектил испаљен на њу пре два дана из Украјине, али да ће се одупрети, како је назвао, покушајима да је увуче у сукоб преко границе, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кијевска влада оптужила је у петак Русију да је из Украјине извела ваздушне нападе на Белорусију „лажном заставом“ како би пружила изговор блиском савезнику Москве, који је служио као полазна станица за руске снаге које улазе у Украјину, да се придружи самом сукобу.

„Упозорио сам вас да ће нас гурнути у ову операцију, у овај рат“, рекао је Лукашенко белоруским војницима, преноси државна новинска агенција БелТА.

– Немамо шта да радимо тамо, а нисмо ни позвани – рекао је Лукашенко. „Желим још једном да нагласим… Нећемо се укључити у ову операцију коју Русија спроводи у Украјини.“

Ипак, он је сугерисао да белоруско стрпљење није неограничено. Лукашенко је рекао да је ракету пресрела и уништила Белорусија уз руску помоћ у области Припјата, близу украјинске границе.

„Зашто се то ради?“ рекао је. „Да нас хушкају, да почнемо да одговарамо. Али нисмо ми такве будале. Ако одговоримо, одговорићемо како треба, да сви осете. За сада то трпимо.“, преноси Ројтерс према сазнањима БелТЕ.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com