Србија

НЕНАД ПЕРИШ ЈЕ МОРАО ДА СЕ ВРАТИ У СПЛИТ! Ово је разлог!

Ненад Периш гостујући у београдским медијима рекао је да се вратио у Сплит након што је месецима боравио у Београду.

Подсетимо, његов син Матеј Периш нестао је у зору 31. децембра. прошле године у Београду. Био је са друштвом у ноћном клубу Готик, а затим му се изгубио сваки траг. Три месеца касније нико са сигурношћу не може да тврди да је Периш ушао у Саву, сигурносне камере су у кобној ноћи снимиле његово кретање по улицама, али кључан тренутак не.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Временом су се појавиле разне теорије како у регионалним тако и у српски медијима, па је тако Матеј наводно виђен у иностранству и по Београду, али сви ови наводи никада нису потврђени као истинити, а отац несталог младића из Сплита рекао је да изузетно верује српској полицији и начину на који трага за Матејом.

Иначе, као разлог повратка у родно место Ненад је рекао да је потребан својој породици, како би покушали да се сви заједно вратили животу каквим су живели пре велике несреће која их је задесила, односно од момента нестанка његовог сина Матеја Периша.

– Морао сам да идем кући. Породица ми је ту, моја ћерка, морао сам да се вратим да покушам да наставим живот какав је некада водио Ненад Периш. Само, више никада неће бити исти Ненад Периш, то је други човек. Срце ми је остало уз сина, у Београду, у који ћу се вратити да наставим да тражим свог Матеја.

У контакту сам са српском полицијом која је, морам још једном да нагласим, урадила велики посао више него професионално. Учинили су све да пронађу Матеја, али за сада, нажалост, немамо нових информација – рекао је Периш.

Подсетимо, Блажо Марковић, председник Синдиката полиције и полицијских старешина, сматра да се Матеј Периш не налази у води и да је жив, а наводи да постоји велика могућност да је негде заточен.

Сплићанин Матеј Периш, подсетимо, нестао је у Београду у ноћи између 30. и 31. децембра и од тада му се губи сваки траг. Спекулације су биле, на основу снимака са надзорних камера, да је завршио у Сави, али за то постоји све мања могућност.

– Случај треба да буде завршен. Не можемо више од два месеца да држимо полицију и да тражимо. Моје мишљење, али и мишљење оних који раде тај посао више од мене, јесте да се он више не налази у води. Отишао је аутом у неком правцу, а да ли га неко држи заточеног или је нешто друго, то не знам, али су се појављивале свакакве спекулације о томе да је био у Немачкој или већ где. Мени би било драже да је ова варијанта. Све су варијанте тешке за родитеље – навео је Марковић.

Марковић тврди да је за сада прекинута истрага за несталим Сплићанином.

– Мислим да је за сада прекинута истрага. Не можемо да узнемиравамо полицију само да тражимо Периша – рекао је Марковић.

Ненад Периш, отац несталог Матеја, је рекао да неће ангажовати приватне детективе како би евентуално покренуо приватну истрагу у циљу Матејевог проналаска јер верује да српска полиција добро ради свој посао.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо