Свет

НИКО НЕЋЕ БИТИ ЗАШТИЋЕН ОД РАДИЈАЦИЈЕ! Зеленски шокирао свет!

Украјински председник Володимир Зеленски говорио је пред аустралијским парламентом путем видео везе и изнео драматично упозорење уколико рат ускоро не буде окончан.

Украјински председник Володимир Зеленски изнео је драматичне тврдње да ниједан део света неће бити заштићен од радијације уколико се рат на тлу његове земље хитно не оконча и руски лидер Владимир Путин не буде заустављен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је то рекао пред аустралијским парламентом путем видео-везе, истичући да је у овом тренутку читава планета у опасности.

– Ово нисмо видели у свету, да држава започне рат против суседне земље, отворено приглашавајући њихово поробљавање или уништавање. Да не остави ни име тог народа. Да немамо чак ни могућности да овај народ живи слободно – рекао је Зеленски, преноси Блиц.

Како је нагласио, постоји огромна претња од употребе нуклеарног оружја.

– Нико не може рећи да је било који део света безбедан од радиоактивне контаминације до које ће доћи ако се употреби нуклеарно оружје… Земља која користи нуклеарну уцену треба да добије санкције које би показале да је таква уцена деструктивна за уцењивача – нагласио је украјински лидер и осврнуо се на „агресивне нације које ће охрабрити сваки руски успех“.

– Али што је најстрашније, ако сада не зауставимо Русију, ако Русију не позовемо на одговорност, онда ће неке од земаља света које су се радовале сличном рату против својих суседа одлучити да су такве ствари могуће и за њих. Судбина глобалне безбедности се сада одлучује – закључио је Зеленски.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс