Свет Србија

ШПАНИЈА ПРИЗНАЈЕ НЕЗАВИСНОСТ ТЗВ. КОСОВА? Стигао јасан одговор

Шпанија не мења свој став у вези са непризнавањем независности Косова.

Поручили су да је време да се уложе последњи напори у решавање спорова између Косова и Србије, пише Радио Слободна Европа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање упућено шпанском Министарству спољних послова да ли је Мадрид променио став о Косову, након што су се Приштина и Београд усагласили око европског предлога за нормализацију односа, из овог министартсва је речено да „питање територије Косова“ треба да буде решено кроз дијалог Косова и Србије, уз посредовање Европске уније.

„Време је да уложимо последње напоре за решавање косовског питања“, рекла је за Радио Слободна Европа Елена Аљарила Кортезон, саветница за комуникације у Министарству спољних послова Шпаније.

Шпанија и још четири земље ЕУ (Кипар, Словачка, Румунија и Грчка) и даље не признају независност коју је Косово прогласило 2008. године.

Званични Мадрид је рекао да има још посла на постизању споразума за нормализацију односа Косова и Србије.

Audi A3 1.8 Turbo FSI Ambiente

„Резултат састанка од 27. фебруара био је корак напред, али има још посла у смислу постизања споразума о нормализацији односа на основу предлога ЕУ, који је у фебруару поздравио Европски савет. Иако је позитивно што су се и Приштина и Београд усагласили око текста предлога без икаквих измена, неће бити чврстог договора без јасног плана како ће се он спроводити“, наводи се у одговору упућеном РСЕ.

Извор: Косово онлајн